Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

При съмнение за диабет – споделете симптомите си с лекаря

Понякога се притесняваме да информираме лекаря си за „дребни подробно­сти“ като това как се чувстваме, крием възпален пръст на крака в чорапа или „забравяме“ да споменем новопоявил се проблем в спалнята. Но е много важно да споделяте, защото привидно безобидните симптоми като лошо храносми­лане, суха кожа, „облаче“ в окото или парене в стъпалата могат да се окажат по-сериозни, отколкото си мислите.

изследвания, диабет, лекарства за диабет, диабет  тип 2, нива на кръвната захар

Бъдете ясни, когато обяснявате симптомите си.

Вместо само да кажете на лекаря си: „Чувствам се зле“, опитайте се да бъдете колкото се може по-об­стоятелствени. Например: „През последните две седмици усещам парене в хо­дилата.“ Опишете симптомите си възможно най-точно, кажете какво сте пред­приели, за да ги облекчите (ако сте го правили) и посочете кой подход води до подобрение. Колкото по-подробно е описанието ви, толкова по-лесно ще бъде за вашия лекар да постави диагноза и да назначи лечение.

Съобщете за парене, изтръпване, раздразнение или болка.

Тези усеща­ния в краката, ръцете или дланите могат да са признак на диабетна полиневро-патия. Обикновено започват от ходилата, като в началото са слаби. Кажете на лекаря си, ако нямате чувствителност при докосване, ако имате болки в крака­та, затруднение при определяне на позицията на стъпалата си или усещане за загуба на равновесие. Други признаци на проблеми с кръвообращението и нервите са раните, мазолите или напукванията, които не зарастват.

Определете болката си.

Ще помогнете на лекаря, ако определите колко сил­ни са болката или дискомфортът, които изпитвате, по скала от 1 до 10, като 10 е нетърпима болка, a l e много леко неразположение.

Споделяйте дори „неудобните“ симптоми.

Може да се чувствате неудоб­но, когато говорите за често уриниране или еректилна дисфункция, но лекари­те слушат за подобни проблеми непрекъснато.

Разпознавайте симптомите на високата и ниската кръвна захар

Често срещани признаци за хипогликемия (ниска кръвна захар) са объркване, глад, слабост, тре­перене, потене, ускорен пулс, замаяност, нерв­ност или раздразнителност. Симптомите на хипергликемията (високата кръвна захар) включват умора, жажда, често уриниране, замъглено зре­ние, глад и внезапна загуба на тегло.

Не е задължително да изпитате всички при­знаци по едно и също време, а и те варират в от­делните случаи. Някои хора съобщават за необи­чайни проявления като изтръпване в зоната на носа или пищене в ушите. Ако изпитате нещо по­добно, уведомете лекаря си за новооткрития симптом.

 

4 често срещани изследвания за диабетици

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *