Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Колко често да измерваме кръвната си захар?

Целта на тези проверки е да определите как нива­та на кръвната ви захар се влияят от храните и медикаментите, които приемате, и физическите упражнения, които изпълнявате, така че да може­те да прецените до каква степен те действат. Кол­кото по-често проверявате, с толкова повече ин­формация ще разполагате. Предлагаме ви някои общи напътствия.

изследвания, диабет, лекарства за диабет, диабет  тип 2, нива на кръвната захар

  • Ако не сте на лечение с перорални медикамен­ти или инсулин, вашият лекар ще ви препоръча да измервате нивата на глюкозата си ежедневно или от време на време сутрин и преди вечеря, а може и преди лягане. По този начин ще се разбере какви са нивата на кръвната ви захар в началото на деня и как й се отразява храната, която кон­сумирате. Ако вечерта нивата ви са в набелязани­те граници, това означава, че най-вероятно са би­ли такива през целия ден. Тест за А1с ще потвър­ди дали е било така.
  • Ако вземате перорални медикаменти, лекарят ви сигурно ще препоръча по-чести измервания вероятно преди определено хранене и два часа след това. По този начин ще се определи състоя­нието на кръвната ви захар непосредствено преди прием на храна и ефектът, който тя предизвиква. Информацията може да бъде използвана като база за регулиране на лекарствата или за насоки в дие­тата, които да поддържат нивата на захарта в жела­ните граници.
  • Ако вземате инсулин, лекарят ви може да поиска да правите проверка преди хранене, понякога и след това, както и преди лягане. Ако приемате едно­кратни дневни дози инсулин, може и да не се тест­вате след всяко хранене. Този вид препарат е пред­виден спрямо нивата на кръвната захар сутрин на гладно. Ако се събудите, плувнали в пот и сте съну­вали кошмар, възможно е да сте имали спад в нива­та на кръвната захар през нощта. Лекарят може да ви препоръча да нагласите алармата на часовника си за 3 часа сутринта, за да премерите кръвната си захар, с което ще се установи дали не изпадате в хи­погликемия в малките часове на денонощието.

 

4 често срещани изследвания за диабетици

 

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *