Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Възпаление на ларингса – народни съвети и рецепти

Сухота в гърлото, дразнене, болка при преглъщане, пресипнал глас, кашлица – това са симптомите, които издават възпаление на ларинкса

ларинкс Най-често състоянието е причинено от вирусна инфекция – настинка или грип. На второ място се нарежда претоварването на гласните струни с продължително говорене, викане, пеене, силен плач.

За да облекчите ларингита, не говорете, препоръчват отоларинголозите. Известно време не напрягайте гласните струни. Забравете цигарите и пийте повече течности, които да овлажнят и успокоят гърлото. Напитките трябва да са топли, но не горещи. Избягвайте лютиви, мазни, пържени и кисели храни. Следете за влажността на въздуха в помещението.

Гаргарата помага за лечението на възпаленото гърло. Пригответе разтвор от 1 чаена чаша топла вода и 1/2 чаена лъжичка морска сол. Правете гаргарата няколко пъти дневно. Може да използвате и отвара от лайка или салвия. Много полезен е пресният джинджифил. Настържете 1 ч.л. и запарвайте половин час в 500 мл вряща вода. Прецедете, подсладете с мед и изпийте в рамките на деня. Евкалиптът и ментата също се прилагат широко за лечение на възпалено гърло и суха кашлица. Те обаче не са подходящи за малки деца.

Ако не вземете навреме мерки, ларингитът може да доведе до усложнения. В случай че болките в гърлото и пресипналостта на гласа не отшумят до седмица, наложително е да посетите отоларинголог.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *