Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вашият мозък се нуждае от тези напитки, за да бъде здрав и бодър

Както всеки един орган от човешкото тяло, така и всеки мозък се нуждае от качествена храна, витамини, минерали и други полезни вещества, за да бъде здрав, бодър и работоспособен

Знаете, че едни от най-полезните храни за мозъка са рибата, защото в нея има огромно количество фосфор и Омега 3 киселини.

Също така много полезни са орехите и ореховото олио, лененото семе и ленено масло, морковите.

Знаем, че когато една храна е приета твърда, тя се разгражда много по-бавно и бавно се отделят полезните й вещества, които достигат до клетките из тялото след време.

Когато се нуждаем от бързо подобряване състоянието на някой орган или поне неговото ободряване, трябва да пием сокове и други течности.

Специално за мозъка важни са изброените по-долу напитки, за да може да работи спокойно.

sokove
Всички сладки пресни сокове са полезни за човешкия мозък

1. Вода

Човешкият мозък не е твърд, а е с мека консистенция. Той се нужда е много вода, за да бъде в пълен обем.

Особено е важно за хората, които работят ежедневно умствена работа, за студентите, докато учат и когато ходят на изпити да пият много вода.

Така поддържате мозъка свеж и той работи много по-качествено.

2. Кафе

Докато водата въздейства върху общото състояние на мозъка, то кафето помага да се разширят кръвоносните съдове, през тях да премине по-голямо количество кръв и тя да подхрани мозъка.

Точно кръвта действа ободряващо чрез кафето. Но в самото кафе има кофеин, който активира нервите в двете полукълба и събужда мозъка за работа.

Учените са достигнали до изводите, че ежедневната употреба на кафе в умерени дози предпазва мозъка от появата на Паркинсон.

3. Чай от мента

Билката мента има две основни качества – тя успокоява и ободрява. Когато човешкият мозък е бодър, но е спокоен, той става много по-работоспособен и разсъждава трезво.

Когато ви предстои да вършите важна работа, която изисква сериозна концентрация, изпийте силен чай от мента. Чак, когато се почувствате доста изтощени, пийте кафе, за да се ободрите повече.

kakao
Пийте какао, защото е полезно за вашия мозък

4.  Какао

Дали ще пиете натурално какао или мляко с какао, това е въпрос на лично предпочитание, но трябва да сте наясно, че в натуралното какао има полезно какаово масло, белтъци, минерали и фибри, които са изключително полезни за мозъка. 

Знаете, че с какао не можете да се разбудите, защото в него липсва кофеин, но можете подхраните клетките на  самия мозък през деня, докато сте бодри.

5. Пресен сок от нар и други сладки сокове от плодове 

Знаете, че в мозъка се намира жлеза, която отделя хормона на щастието серотонин. Това става с помощта на хладка храна или напитки, които сте приели.

Когато изпадате в депресивни състояния, меланхолия, безразличие трябва да хапнете нещо сладко – шоколадов бонбон, лъжичка мед, мармалад, конфитюр.

Но още по-лесно захарите ще достигнат до мозъка ако изпиете чаша пресен сладък плодов сок. Ако в момента не можете да си приготвите, пийте сладък домашен компот.

Освен сок от нар, това може да бъде сок от праскови, кайсии, папая, малини, круши, сладки ябълки, грозде, ананас, диня, пъпеш, добре узрели мандарини, киви, портокали и други.

Това е особено важно за жените, защото женският мозък изисква много повече въглехидрати, за да функционира.

За 2015 г. астрологът Гал Сасон препоръча да се пият много плодови и зеленчукови сокове, защото годината на Овцата ги изисква. Научете повече ТУК. 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *