ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Топ 5 причини, поради които фолиевата киселина е важна!

За да поддържате добро здраве, правилният прием на фолиева киселина (витамин B9) се счита за задължително условие. Защо? 

Производството на нови клетки в организма и образуването на  ДНК са някои от най-важните задачи на фолиевата киселина. Запознайте се с важни факти за фолиевата киселина чрез следващите въпроси и включете в своето меню достатъчно храни, богати на витамин В9.

1. Какви са ползите за здравето от фолиевата киселина?

Улесняван протеиновия метаболизъм в тялото, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, поддържа кръвното налягане и контролира мускулната дегенерация в напреднала възраст.

2. Как човек приема всеки ден фолиева киселина?

Интересен факт за фолиевата киселина е, че се предлага в толкова много разновидности на храни за ежедневната ни диета, но за съжаление, повечето хора са изключително нехайни за това. Вие можете да планирате различни рецепти, които включват комбинация от фолиева киселина (богати на фасул, грах, леща, спанак, черен дроб, зеле, аспержи, яйчен жълтък, дрожди и зърнени закуски) за вашето семейство.

3. Защо фолиевата киселина е чудесна  при бременност?

Тя помага за предотвратяване на сериозни вродени дефекти и тежки заболявания на гръбначния мозък при кърмачета. Фолиевата киселина също така помага за понижаване на риска от раждане на мъртво дете и преждевременни раждания и поддържа здравето на новороденото и майката. Жените трябва да консумират 800-1000 мг фолиева киселина в редовната си диета, за да са здрави през бременността.

4. Какво се случва, ако не вземате достатъчно фолиева киселина?

Трябва да сте чували за анемия, нали? Това е, което при недостиг на фолиева киселина или недостиг на желязо обикновено се нарича. Недостигът на фолиева киселина може да доведе до много здравни проблеми. Някои от най-често срещаните са диария, слабост, задъхване, изтръпване на крайниците, умствена дегенерация, поведенчески разстройства и нарушения в синтеза на ДНК, които могат да доведат до рак.

5. Може ли фолиевата киселина да лекува психични проблеми?

Нивата на фолиевата киселина в организма са свързани с психичната стабилност и здраве. Този водоразтворим витамин е важен за подпомагане на ума, контролиране на емоционалното поведение и темперамент. Чрез балансиране нивата на фолиева киселина в организма също може да се контролира депресия.

 

Топ 12 на зелените листни зеленчуци и какво лекуват

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *