ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се справим с влажната детска кашлица

Влажната кашлица е редовен спътник на заболявания като бронхит, пневмония, остри дихателни инфекции.

ka6Най-често я лекуват с муколитични лекарствени продукти – бромхексин, АЦЦ, отхрачващи – бронхолитин, пертусин. Влажната кашлица не бива да се лекува с медикаменти, които потискат кашличния рефлекс, това е опасно, предупреждават от web-zdrav.ru. При влажна кашлица болното дете трябва постоянно да изхвърля храчките, в противен случай те ще се натрупват и това може да причини усложнения от типа на запушване на бронхите.
Разумно е при влажна кашлица на детето да се дават билкови отвари и чай, които подпомагат отхрачването – например борови връхчета, мащерка, медицинска ружа, живовляк. Има и добри билкови смеси, популярни като гръден чай.

Обикновено билковите смеси, които се използват за чай при детска влажна кашлица, са в доза една чаена лъжичка на чаша вода. Това количество се кипва и се оставя да кисне половин час. Прецежда се и се дава по една супена лъжица преди хранене.

При влажна кашлица помага и черната ряпа. Измивате хубаво една ряпа, изрязвате горната й част като капаче и я издълбавате като чашка. Сипвате вътре захар или мед и поставяте обратно капачето Оставяте така за пет часа – през това време захарта или медът се стопяват и смесват със сока, който ряпата е отделила. От тази течност се дава на детето по една чаена лъжичка между храненията.

Не забравяйте, че за оздравяването голямо значение има правилното хранене. Важно е да се дават достатъчно и топли течности, каши, топло прясно мляко, пилешка супа, картофено пюре с прясно мляко и краве масло. Вместо бонбони давайте с лъжичка захаросан пчелен мед, който детето да смуче като бонбон.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *