ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

3 основни цели пред имунотерапията при лечение на рак

Имунотерапията стимулира ествествените сили на организма за защита от раковите клетки

Ето ги целите на имунитерапията!
Ето ги целите на имунитерапията!

Имунотерапията е сред не толкова популярните методи за лечение на рак, който добива все по-голяма популярност през последните години. Самата процедура се състои в това, че чрез подходящи методи и средства се стимулират естествените защитни сили на организма с цел унищожаване на раковите клетки. По време на имунната терапия специалистите използват както продукти, част от тялото на пациента, така и произведени в лабораторни условия такива, като целта е да се възстанови действието на имунната система. При различните фази на имунотерапия се прилагат още антибиотици, ваксини и други.

Когато антигени, каквито са бактериите, вирусите, гъбите и паразитите, бъдат открити в имунната система, тялото започва да произвежда антитела. При спад на защитните сили на имунната система обаче това не е така. В такива случаи в лабораторни условия се произвеждат моноклонални антитела, които покриват именно липсата на антитела при болните от рак.

Няколко са целите, които специалистите си поставят по отношение на изкуствено произведените моноклонални антитела, за да могат да са сигурни, че са направили крачка напред по отношение на лечение на рак. Ето кои са 3 от тях:

–          имунната система да започне да унищожава раковите клетки – ролята на моноклоналните антитела тук е по отношение на откриването и „маркирането” на части от заразените клетки. След като са открити и са им поставени маркери, тези клетки следва да бъдат по-лесно разпознати от имунната система като вредни и съответно унищожени;

–          да не се позволява растеж на раковите клетки – някои от раковите клетки са в състояние да правят огромен брой свои копия. Ролята на изкуствените антитела е да не допусне това – рецепторите, отговорни за копирането, трябва да бъдат блокирани;

–          подобно на приложението на моноклоналните антитела, при прилагането неспециалзирана имунотерапия се търси ефект на унищение на раковите клетки. Нещо повече, този вид терапия успешно се съчетава с други методи за лечение каквито са химиотерапията и лъчетерапията.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *