ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как витамините могат да върнат слуха

Приемът на определени витамини може да предотврати загубата на слуха или да излекува такава загуба, причинена от силен шум.

gluhТова откритие направиха американски учени от Weill Cornell Medical College и Gladstone Institutes при свои опити с животни.

Изследването им е публикувано в списание Cell Metabolism, описват от medikforum.ru. Там става дума за това, че веществото рибозид никотинамид, което е предшественик на витамин В3, успешно предпазва от кратковременна или трайна загуба на слуха при мишки, подложени на силно шумово въздействие. Според учените това откритие може да създаде нови начини за лечение на глухота. Сега практикуваните лечебни методи за редица проблеми на слуховите органи и глухотата не винаги са ефективни.

“Нашето откритие определя ново направление в лечението при загуба на слуха, причинена от силен шум” – така оценява новата научна теза авторът на изследването, професор Кевин Браун. При опитите е бил използван въпросният рибозид никотинамид за защита на нервите, които предават звуковата информация до главния мозък. Силният шум поврежда синапсите, които свързват отделните сектори на този нервен път и именно това е причината за временна или дългосрочна, до постоянна загуба на слуха. Всички опити с лабораторни животни са показали възможностите на витамините да съхранят проводимостта на нервните трасета чрез защита и повишена устойчивост на синапсите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *