Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето ги предимствата на лапароскопската операция на жлъчка

В последно все по-често се препоръчва лапараскопска операция на жлъчка

Болката в жлъчката е нетърпима!
Болката в жлъчката е нетърпима!

Лапароскопската операция на жлъчка е сравнително нова интервенция у нас за лечение на състояния, свързани с образуването на камъни в жлъчката. В световен мащаб обаче все по-често пациентите, страдащи от този проблем, предпочитат да не се подлагат на традиционна кръвна операция, а да се доверят на лапароскопията. Според някои лекари постепенно безкръвните операции се превръщат в еталон за качество и професионализъм.

Самата интервенция се състои в направата на 3 до 4 разреза в областта на корема с размери от 0,5 до 1 см. Извършва се специално обучен за това хирург, като се използват инструменти, приложими единствено при лапароскопска операция.

Като основни нейни предимства специалистите посочват няколко.

На първо място, като осезаема положителна страна се възприема по-краткият период на възстановяване след интервенцията. Средно около два дни е болничният престои след лапароскопска операция, като след това пациентът се прибира вкъщи за домашно лечение. То също не е особено дълго – още на следващата седмица пациентът може да се върне към обичайните си занимания.

Това понижава и себестойността на процедурата – операцията е по-евтина както за болничното заведение, така и за болния. Тук трябва да се посочи обаче, че за да се проведе лапароскопска операция, необходимо е ангажирането на хирург, специализирал именно в такава област.

Другото основно предимство на безкръвната операция на жлъчка е фактът, че след подобна интервенция не остават големи и грозни белези. Следите по кожата, които не избледняват с времето, са съвсем малки и не са повод за притеснение и неприятни преживявания.

Избор на всеки болен е все пак дали да се подложи на лапароскопска операция на жлъчка при наличието на камъни.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *