Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 стъпки за лечение на гъбична инфекция на белите дробове

Ето как ще успеете да неутрализирате гъбичната инфекция, поразила белите дробове

По принцип гъбичките живеят и се разпространяват във въздуха, почвата и водата. Когато човек се окаже в контакт със спори на гъбите, той много често се заразява, като поразени от гъбична инфекция могат да бъдат различни органи и системи в човешкото тяло. Възрастта също не е от значение. Единственото сходство, което може да се посочи между хората, заболели от гъбична инфекция, е слабата имунна система.

В редовете по-долу ще ви дадем малко повече информация и съвети за лечение на гъбична инфекция, поразила белите дробове.

Ето как се лекува гъбична инфекция!
Ето как се лекува гъбична инфекция!

Като за начало, може да се посочи, че няколко са видовете гъби, които могат да предизвикат инфекция в белите дробове – аспергилус, криптокок, хистоплазма и някои други. Симптомите и средствата за лечение при всеки един от типовете са различни, но като общи белези на заболявания на белите дробове, предизвикани от гъбички, могат да се посочат кашлица, затруднено дишане, болка в гърдите, отпадналост, треска и нощно изпотяване. В много случаи, облекчаването на тези симптоми и цялостното лечение на гъбичната инфекция отнема доста време, като най-често се предприема лечение с противогъбични препарати и кортикостероиди.

Ето кои и са и начините за лечение на заболяването, които се смятат за най-ефективни:

Стандартно лечение – най-често за лечението на гъбична инфекция в белите дробове специалистите предписват медикаменти, които се използват за лечение на астма. Тези продукти подобряват дишането, изчистват дробовете от насъбралите се течности и гъбички. Важно е обаче тези продукти да са правилно дозирани, защото в обратен случай могат да настъпят редица усложнения на белите дробове. В комбинация към тях лекарите препоръчват и конкретни продукти, блокиращи растежа на колониите от гъби.

Допълнително лечение – ако стандартното лечение не помогне, лекарите препоръчват допълнително такова под формата на антимикотични продукти, вливани венозно или приемани орално. Изборът им зависи от самата форма на заболяването, а приемът може да продължи от няколко седмици до месеци. Ако изследванията след края на курса на лечение покажат, че в тялото на пациента са останали гъби, то лечението може да продължи и с години;

Инвазивна терапия – в случаите на тежка форма на заболяване се препоръчва и допълнително лечение, което най-често се изразява в хирургична намеса. При подобни интервенции се отстраняват поразените участъци от белите дробове, което обаче може да предизвика други усложнения;

Диета – независимо от приложения начин на лечение, лекарите са категорични, че за да се постигне пълно изчистване на организма, необходимо е и човек да положи усилия. Става дума за това, че храната, която се приема, е от изключително значение както за излекуването, така и за превенцията от бъдещо заразяване. Като продукти, които имат доказан антимикотичен ефект, се посочват чесънът и ригънът. В същото време, храните, които съдържат захар, кафето, млякото подпомагат растежа на гъбите в организма. Алкохолът и цигарите също отслабват имунната система и благоприятстват появата на инфекция.

И въпреки че не може да се осигури пълна защита на организма от гъбична инфекция, добре е да се спазват няколко основни правила – да се проветряват помещенията, да се поддържа подходяща температура и да се избягват контактите със заразени.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *