Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Особености на пикочно-половата система при възрастните

С възрастта част от бъбречния паренхим (тъкан) се за­мества от съединителна тъкан, в резултат на което рабо­тоспособността на бъбреците спада значително.

pikochna sistema pri vuzrastnite

Намалява количеството на употребявания от бъбреците кислород и интензивността на енергийната обмяна. Постепенно и прогресивно се влошава нивото на бъбречното кръвообра­щение, кълбовидното филтриране. При приближаването на старостта при всеки човек отделителната функция на бъбреците намалява значително, реакцията на органа към дразненията се забавя.

Бъбречните чашки, легенчета, уретери се уплътняват, губят еластичността си, увеличават обема си. Ритмичната им работа се нарушава, от време на време се получават сривове в координацията на работата на всички части от пикочно-половата система. Стената на пикочния мехурстава по-дебела, уплътнява се, обемът му намалява, което предизвиква зачестяване на позивите за уриниране.

Възрастовите промени на пикочния мехур отслабват функциите на затварящия му апарат, спомагат за появата па синдрома на незадържане на урината. Това се задълбо­чава от нарушенията в координиращото влияние на висши­те нервни центрове.

Поради всички тези структурни и метаболични измене­ния на преклонна и старческа възраст се нарушава стабил­ната работа на бъбреците и отделителната система, което повишава вероятността от възникване на различни заболя­вания.

 

 „УРОГАРД” С УНИКАЛЕН ЕФЕКТ 2 В 1 ПРИ БОЛНИ БЪБРЕЦИ И ЦИСТИТИ

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *