Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КЕТОПРОФЕН гел / KETOPROFEN gel

Съдържа кетопрофен, карбомер, етанол 96 %, троламин, метил парахидроксибензоат, вода

Предназначение

ketoprofenПродуктът КЕТОПРОФЕН от ВЕТПРОМ е гел за локално външно приложение. Това е нестероидно противовъзпалително средство с обезболяващ ефект. Действа облекчаващо при възпалителни процеси с оток. Приложението му – външно, локално – предпазва от някои нежелани странични ефекти на лекарства с подобно действие, приемани перорално.

Препоръчва се при травми и заболявания на стави, сухожилия и мускули, проявяващи се чрез болки и отоци. 2.5-процентният гел е подходящ при контузии и изкълчвания, увреждане на менискуса, схващания с болки на врата, при пристъпи на лумбаго.

Как се приема

Медикаментът е за локално външно приложение. Изцежда се от тубата стълбче с подходяща дължина , обикновено от 3 до 5 см, и се нанася внимателно върху проблемния участък. Втрива се с леки движения до пълното попиване. Процедурата се извършва 1-2 пъти дневно, не повече от пет последователни дни.

Гелът не бива да попада в устата или очите, върху зони с наранена цялост на кожата. Ако това се случи неволно, вземете мерки за своевременно отстраняване и изплакване. При поглъщане на по-голямо количество (от дете) e наложителна лекарска консултация и – вероятно – стомашна промивка.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти от приложението на КЕТОПРОФЕН имат ограничен характер. При отделни пациенти се наблюдават локални алергични реакции, които при прекратяване на приложението отшумяват – касае се за сърбеж, зачервяване, обриви.

Значително по-рядко е възможно тези прояви да са по-тежки, с поява на мехури, лющене на кожата, развитие на екземи с траен характер.

При подобни прояви е необходимо да се направи лекарска консултация и при необходимост приложението на медикамента да се прекрати.

Кога НЕ БИВА да се приема

КЕТОПРОФЕН гел не се прилага при алергия към някой от компонентите.

Не използвайте КЕТОПРОФЕН при деца на възраст под 15 години.

Този лекарствен продукт не бива да се прилага едновременно с козметични средства, съдържащи октокрилен.

По време на лечението с КЕТОПРОФЕН и две седмици след това избягвайте излагането на директна слънчева светлина.

Медикаментът не е подходящ за пациенти със сърдечна недостатъчност.

Не се препоръчва за лечение на бременни и кърмачки освен в случаи, когато възможната полза е по-голяма от потенциалния риск. При това положение е необходим стриктен лекарски контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни взаимодействия на КЕТОПРОФЕН с други медикаменти за външно приложение. Независимо от това се препоръчва при лечението с този гел да не се използват паралелно и други нестероидни противовъзпалителни с локално приложение. Лекуващият трябва да бъде информиран за медикаментите, приемани преди или по време на терапията с КЕТОПРОФЕН гел.

_

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за туба от 50 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *