ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какво още не знаем за ползата от шипките?

Шведски медици установиха, че активни биокомпоненти от шипките оказват положително въздействие върху здравето на хората с наднормени килограми.

Всекидневният прием на напитка с екстракт от шипки съкращава риска от развитието на диабет от втори тип и сърдечно-съдови заболявания.

Ползата от шипките е установена при експерименти в университета “Лунд”. За тях са били ангажирани доброволци с наднормено тегло, на които в продължение на 6 седмици давали редовно шипкова напитка всеки ден, описват от medikforum.ru.

шипките
Какви са ползите от шипките?

През следващите 2х6 седмици доброволците пиели напитки от ябълки и от грозде.

При завършването на всеки от модулите изследователите проверявали теглото, кръвното налягане, нивото на холестерол в кръвта и се провеждали проби за поносимост към глюкозата.

След като анализирали всички данни учените достигнали до извода, че най-осезаем оздравителен ефект имат шипките. Приемът на шипкова отвара редуцира опасните симптоми и последици на т.н. метаболитен синдром.

Отварата от шипки позволила да се подобрят показателите на артериалното налягане на доброволците с 3.4%, но най-важен ефект плодът оказал върху лошия холестерин – той бил редуциран с 6%.

Учените не за първи път се убеждават в неизчерпаемите ползи от шипките и шипковите продукти.

Едно изследване от 2007 година показва, че при хората с мъчителни ставни болки мъчителните усещания се подобряват с цели 40%, като дори подвижността на болните стави се повишава с около 25%.

Канела с хром и цинк
Канела с хром и цинк – за регулиране стойностите на кръвната захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *