Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето я най-честата инфекция на ноктите след маникюр

Маникюрът е съществена част от външния вид, но крие и рискове

paronihiyaАко искате да не страдате от инфекция на пръстите след всяко посещение на козметичния салон, то препоръчваме ви да спазвате едно просто правило – да носите собствени инструменти. Макар и на първо четене тази идея да ви звучи безумна, няма по-сигурна гаранция за това, че ще успеете да предотвратите раздразнението, зачервяването, появата на рани и гнойни огнища, съпътстващи най-честата инфекция след маникюр – паронихия.

У нас практиката да се ходи със собствени пиличка, ножичка и гъбичка на маникюр не е широко разпространена, но в редица козметични салони на запад това не е само препоръчителна, но и задължителна мярка. Правилото важи както при записан час за маникюр, така и за педикюр, защото инфекцията поразява ноктите както на ръцете, така и на краката.

Симптомите на паронихия включват не само зачервяване и раздразнение, но и отичане и болка на кожата около поразения нокът, в много случаи налице е процес на загнояване. Най-честите причини за възпалението са две – неправилното изрязване на кожичките около нокътя или използването на заразени инструменти, а лечението на състоянието зависи от това дали възпалението се дължи на бактерии или на гъбички.

Третирането локално с подходящ антибиотик облекчава симптомите и лекува заболяването, но ако не се обърне внимание своевременно, състоянието може да се влоши и да се наложи прием на антибиотици или поставяне на инжекции в основната на нокътя, което се смята за крайна и болезнена мярка.

Специалистите съветват още инструментите, които се използват за оформянето на маникюр и педикюр, дори когато се използват в домашна среда и то само от един човек, да се почистват редовно и старателно, най-добре след всяка манипулация.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *