Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се диагностицират нарушенията в съня на децата

При по-сериозни нарушения на съня обикновено се прила­гат ултразвук и електроенцефалограма.

сън до 3 годинки, сън, трудно заспиване, смущения на съня, детски сън

По-специфично изследване е полисомнографията, която позволява да се получи пълна оценка на структурата на детския сън. Изследването се провежда в болнични условия, като ро­дителите придружават детето по време на престоя му там за една нощ. Вечерта на гла­вичката и тялото на детето се поставят датчици, които не ограничават движенията и по никакъв начин не пречат на съня – детето спи, а компю­търът съхранява информация за неговото състояние.

Правилният режим е залог за добрия сън. Малкото дете съвсем не разбира колко е часът и с какво е свързано това. То не знае, че вече е 8 вечерта, но по­знатият сигнал на „Лека нощ, деца“, звукът от во­дата, която пълни ваничката му, и приглушената светлина след вечерната баня са сигурен и ясен за него сигнал: време е за сън. Важно: режимът на сън е силно свързан повече с времето на събуждане на детето, а не толко­ва с времето на лягане. Ако днес то заспи към 8, а вчера е заспало към 11 вечерта, и в двата случая го събудете в обичайното време – например към 8 сутринта.

Понякога новородените бър­кат деня с нощта. Това е нор­мално поведение за тях, преди да се ориентират. Случва се навикът на майката в късна­та бременност да си ляга къс­но да се предаде и на детето и то да продължи да спазва този странен режим, с който е свик­нало в утробата. Обикновено към 4-месечна възраст кърма­четата започват да различа­ват светлата от тъмната част на денонощието.

Понякога децата скърцат със зъби в съня си. Това не е свързано с хелминти, както често си мислим, а става дума за заболяване, което се нарича бруксизъм (скърцане със зъби). Причината може да е пародонтит, неправилна захапка или анатомични особености на долната челюст. В такъв случай е добре да се обърнете към зъболекар.

 

 ВИТАМИНИ С ПЧЕЛНО МЛЕЧИЦЕ

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *