Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кафето пази от затлъстяване – ето как!

Кафето съдържа особен компонент, който предпазва от затлъстяване и трупане на мазнини по вътрешните органи. Как кафето противодейства на затлъстяването, изследваха учени от Държавния университет в Джорджия, САЩ.

coffeeКомпонентът, който привлече вниманието им, е хлорогеновата киселина, отбелязват от medikforum.ru. Разтвор от киселината в подходяща концентрация е бил инжектират 15 седмици на мишки, които приемали храна с повишено съдържание на мазнини. Анализите показват, че въпреки диетата не е налице натрупване на мазнини в черния дроб и е намалена резистентността към инсулина.

Кафето не само помага да се предотврати увеличението на теглото, но и съдейства за поддържане на нормална кръвна захар и добро чернодробно здраве, обобщават изследователите. Известно е, че хлорогеновата киселина CGA е мощен антиоксидант, известен със способността си да овладява възпалителни процеси. Хроничните възпаления са свързани с негативните последици от затлъстяването. Киселината не е безотказен цяр срещу затлъстяването наистина, но качествата й могат да се използват за разработката на такива лекарствени продукти.

Хлорогеновата киселина, както много хора вече знаят, е в по-голямо количество в суровото или зелено кафе, затова то е препоръчван продукт с ефект за отслабване. Смята се, че изпичането на кафето за традиционната напитка разгражда част от хлорогеновата киселина. Тя обаче се съдържа и в други храни, освен кафето. Има я в ябълките, крушите, доматите и боровинките. Вече има доста изследвания за ползата от кафето: доказано е, че то намалява риска от някои сърдечни заболявания, които съпътстват затлъстяването. Предотвратява и появата на диабет от втори тип.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *