ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето ви 4 причини да хапвате повече сол

Не изключвайте солта от менюто си!

От всевъзможни източници чуваме колко вредна е солта и какви поражения нанася върху цялото ни тяло, как е добре да я сведем до минимум в менюто си.

morska-solОказва се, обаче, не е точно така. Хубаво е да хапваме сол редовно, твърдят учени. Хубаво е да, но акцент се поставя върху това, че не всяка сол е полезна.

Готварската сол, която ние използваме в кухнята си, е добре да не бъде в големи количества. В нея няма почти нищо полезно за тялото ни, тъй като тя в преобладаващата си част е изкуствен продукт.

В същото време, богатата на минерали сол е приятел на нашето здраве, тя е не само полезна, но и задължителна за правилното функциониране на процесите в организма. В голямата си част, те зависят от баланса на минерали и полезни вещества, за чието успешно постигане влияние оказва и така наречената „морска сол”.

Ето ви и 4 конкретни доказателства за това:

–         за сърдечносъдова система – в последно време се обръща особено внимание на връзката между влиянието на солта в тялото и сърдечносъдовите заболявания. Най-новите изследвания показват, че консумирана в умерени количества богатата на минерали сол оказва положителен здравословен ефект върху пациенти, страдащи от подобни проблеми;

–         за хидратация – напитка, приготвена от разтворена във вода „морска сол”, е идеалното средство за повишаване на тонуса на тялото, като в основата на това се крие високата степен на хидратация, постигаща се с прием на сол;

         за дълголетие – умереният прием на сол е гаранция за по-дълъг живот. Учените посочват като пример дълголетието на японците, които по правило консумират повече сол от средното;

–         за храносмилането – доказано е, че солта оказва изключително влияние върху функционирането на храносмилателната система и абсорбирането на някои от полезните вещества, които постъпват в организма заедно с храната.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *