Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 съставки в домашното къри, които скоростно горят мазнините

Ето как можете да си приготвите къри в домашни условия и да се справите с излишните мазнини!

Специфичните аромат и вкус, които подправката къри придава на ястията, я правят предпочитан избор в различни кухни. У нас тя също се радва на популярност – прибавя се към супи, зеленчукови ястия и меса. Но освен че превръща дори най-обикновената храна в истински кулинарен шедьовър, подправката къри има още едно качество, трупащо й популярност – редовната й консумация в малки количества води до видимо изгаряне на подкожните мазнини. Ефектът върху излишното тегло, твърдят изследователи, наподобява този, който е налице при приема на доказани продукти в битката с килограмите.

kuri-mazniniИменно тази малка тайна на ароматното къри ни накара да споделим с вас лесна рецепта за приготвяне на домашно къри, благодарение на което всеки може да направи крачка напред към желаната фигура.

За да си приготвите къри, са ви необходими тези 5 съставки:

–         куркума;

–         червен пипер;

–         кимион;

–         кориандър;

–         джинджифил.

В подходящ за съхранение съд се смесват 80 г кориандър, по 20 г куркума и червен пипер, както и по 10 г кориандър и джинджифил. Разбъркват се до получаването на еднородна смес. Така приготвеното домашно къри се добавя в желаното количество към всякакви ястия.

В зависимост от вкусовите предпочитания, можете да обогатите рецептата със синапено семе, черен пипер, чесън на прах. Но ако целта ви е да намалите килограмите си, като изгорите мазнините, то не пропускайте нито една от основните 5 съставки и обърнете внимание най-вече на първата от тях – куркума. Именно в нея се крие тайната на отслабването с домашно къри. В куркумата се съдържа веществото куркумин, което доказано прочиства тялото от натрупаните токсини, като по този начин подобрява обмяната на веществата и изгаря мазнините.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *