Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Още причини за болки в стомаха – част 2

Част 1

 

8. ГЕРБ

ГЕРБ (гастроезофагеална рефлуксна  болест) е заболяване, при което храната и киселини от стомаха тръгват нагоре. Това състояние се случва благодарение на някои видове лекарства и прекомерно ядене или неправилни хранителни навици. Болката се усеща най-вече в горната част на стомаха, просто граничи с долната част на гръдния кош.

9. Непоносимост към глутен

Някои хора имат непоносимост към глутен, който е белтъчна смес, намираща се в пшеницата и ечемика. Тънките черва не са в състояние да функционират правилно и да усвояват хранителните вещества, което води до болка, подуване на корема, газове и др. Тежката форма на тази нетърпимост се нарича „целиакия“.

10. Стрес

Независимо дали вярвате или не, психическото състояние е напълно свързано с физическото състояние на тялото ви. Когато страдате от стрес или депресия, или дори прекомерна тревожност, стомахът ви може да започне да действа по непредсказуеми начини и не обработва или смила храната гладко. Това може да доведе до нещо, наречено „синдром на раздразненото черво“.

11. Проблеми с щитовидната жлеза

Базедовата болест и хипотиреоидизъмът могат да предизвикат стомашни проблеми. Щитовидната жлеза е в близост до врата, но тя играе важна роля в храносмилателната система на тялото. Базедовата болест може да доведе до диария и болки в стомаха, докато хипотиреоидизъм може да доведе до запек и стомашен дискомфорт.

12. Паразити

Паразитите могат да причинят много проблеми. Те влизат в тялото ви чрез заразена храна или вода, или дори плуване в нечисти басейни. Остават в стомаха и пречат на нормалното храносмилане и усвояване на хранителните вещества, като по този начин причиняват болка и дискомфорт. В такива случаи, среща с лекар е задължителна.

13. Твърде много сорбитол

Сорбитолът е заместител на захарта и приемането на повече от него може да предизвика стомашни проблеми, вариращи от диария до болки в корема. Това е причината, поради която лекарите препоръчват, когато се опитвате да намалите захарта, следва да я замените с натурални съставки.

Излишно е да казваме, че има и много други причини за болки в стомаха. Все пак, това е списък на някои от най-честите причини за болки в стомаха и ще ви помогне да определите какво точно се е объркало. Ако болката продължава повече от един ден и не минава дори и след правилното движение на червата, или ако забележите нещо странно в движението на червата си, трябва да се свържете с лекар без да се бавите, за да открие какъв проблем имате.

 

 

Какви операции за намаляване на стомаха се правят?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *