ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лекарства от мазнини изместват антибиотиците

Изглежда ерата на антибиотиците безвъзвратно отминава и те по-често губят в борбата с устойчивите бактерии

Според СЗО, в скоро време антибиотиците ще станат безполезни, защото бактериите бързо развиват резистентност и срещу най-модерните от тях. Швейцарски учени предлагат алтернатива на базата на липиди – молекули от мазнини, която по ефективност не отстъпва на антибиотиците. Новото лекарство е съвсем безопасно за организма и не предизвиква нежелани ефекти, съобщава изданието Medical Insider.

Безопасни лекарства изместват антибиотиците
Безопасни лекарства изместват антибиотиците

Следва да се отбележи, че отдавна се разработват лекарства с цел да заменят функционално вече неработещите антибактериални препарати. Безопасният заместител на антибиотиците е получен с използване на нанотехнологии, чрез които са изолирани специфични липидни частици – липозоми. Тези частици приличат на клетъчната мембрана и действат като „примамка“ за токсините, отделяни от бактериите. Според експерти, липозомите успешно блокират и неутрализират токсините, и по този начин спират разпространението на заболяването.

Резултатите от клиничните изпитания надхвърлят и най-смелите очаквания. Тези лекарства се борят със заболяванията, но не потискат имунната система. Ето защо нейните клетки могат да вземат активно участие в изтреблението на бактериите и възстановяване на здравето. Швейцарските изследователи смятат, че наночастиците и новата стратегия ще направят революция в антибактериалната терапия, като заменят изцяло доказано вредните и остарели медикаменти. Така ще се избегнат познатите нежелани странични ефекти при употребата на скъпите и почти безполезни антибиотици.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *