ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение на мазна себорея с рецепти от народната медицина

Мазната себорея не е толкова безобидно заболяване, колкото сме свикнали да вярваме

мазна себорея
Лечение на мазна себорея с рецепти от народната медицина

Жълтеникавият пърхот, който се вижда върху косата, е знак за скрити заболявания при хората. Най-често това е симптом на заболявания на ендокринната система, стомашно-чревния тракт, или може да е признак на силна психическа пренатовареност. Ако не се вземат мерки, болестта може да се разпространи и в други части на кожата.

Следователно, за да се отървем от тази неприятна болест, се изисква добра диагностика на целия организъм.
Понякога мазната себорея е в резултат на неизправност на мастните жлези, които по принцип се срещат по-често.

Лечение на мазна себорея с народни средства за защита

Човечеството отдавна се бори с този проблем и в продължение на няколко века са се натрупали много рецепти, които помагат да се отървете от мазния пърхот, ако страдате от това заболяване. Основното нещо е търпение и точно спазване на пропорциите.

Лечение на мазна себорея с невен

С възможност за регулиране на мастните жлези, невен се справя както с мазната, така и със суха себорея. Една супена лъжица изсушен цвят от невен цветя се слага в две чаши вряща вода, вари се около 3 мин и се маха от огъня. Всеки ден правете масаж на главата с тази отвара.

Лечение на мазна себорея с корен от репей

В една чаша вряща вода се слагат 2 супени лъжици сушени корени от репей. Вари се 10 минути на водна баня и се втрива ежедневно в корените на косата в продължение на цял месец. След това можете да си вземе почивка за 2-3 седмици и да продължите лечението. Освен, че пърхута ще изчезне, косата ви ще расте по-бързо и по-малко ще пада.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *