Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ракът на дебелото черво в настъпление при младите

Заболеваемостта от рак на дебелото черво при млади хора ще нарасне с 90% през следващите 15 години. Тази мрачна прогноза е направена от екип на Държавния университет в Тексас.

rakМладите хора все повече ще боледуват от рак на дебелото черво заради нездравословното хранене и заседналия живот, разясняват от medikforum.ru. Тази прогноза ще се реализира, ако сегашните деца и младежи не променят начина си на живот.

Очаква се през 2020 година заболеваемостта от рак на дебелото черво при млади хора да се увеличи с 38% в сравнение със сегашните показатели. Към 2030-а стряскащата тенденция е пациентите с рак на дебелото черво на възраст от 20 до 34 години да бъдат с 90% повече. Тази хипотеза е доста странна на фона на друга тенденция – общото количество на хората с такава диагноза да намалява.

Проучването и прогнозите са направени след наблюдения, продължили от 1975 до 2010 година. През това време броят на хората на средна и в напреднала възраст, болни от рак на дебелото черво, постоянно намалявал. Тази тенденция се запазва и сега.

Ето и прогнозите за болестта при възрастните: хората над 50 години с рак на дебелото черво към 2020-та година ще са с 23% по-малко, а към 2030-та – с 41% по-малко. При младите хора динамиката е обратна и те все по-често ще се сблъскват с тежката диагноза. Науката отдавна е доказала, че ракът на дебелото черво има връзка с консумацията на фаст фууд и газирани подсладени напитки.

В момента почти 90% от пациентите с рак на дебелото черво са на възраст над 60 години. Рискови фактори за това тежко страдание са диетите с много червено или преработено месо – колбаси, полуготова храна с консерванти и стабилизатори, малкото количество фибри в храната, заседналият живот, наднормените килограми, злоупотребата с цигари и алкохол. В много случаи диагнозата се проявява при повече от един човек от дадена фамилия. Като симптом за разпознаване на болестта от самия пациент лекарите посочват кръв в екскрементите и трайни болки в корема.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *