ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Авокадо за здрави очи и хормонален баланс

Уникалният състав на авокадото го прави особено ценен хранителен продукт, съдържащ витамини, мощни антиоксиданти и естествени средства за регулиране на ендокринната функция

Авокадото има способността поддържа здравословен хормонален баланс, чрез фитостеролите – специални вещества, които притежават анти-естрогенно действие. Утвърдени медицински светила са на мнение, че причина за наблюдавания напоследък феномен на „третия пол“ е хормоналният дисбаланс, предизвикан от увеличаващото се химическо замърсяване в глобален мащаб.

Авокадо
Авокадо – за здрави очи и хормонален баланс

За отстраняване на породените вследствие на това аномалии, може да помогнат фитостеролите. Те успешно блокират естрогенните рецептори в клетките и намаляват скоростта на метаболизма на този хормон. По този начин консумацията на авокадо по естествен начин повишава нивото на прогестерон при жените и тестостерон при мъжете, и елиминира колебанията им към кой пол всъщност принадлежат.

От друга страна авокадото крие цяла природна аптека, в която откриваме дълъг списък с витамини и лесни за усвояване микроелементи. Особено внимание заслужават каротеноидите – група химични съединения, които човешкият организъм превръща в мощен антиоксидант – витамин А. Един от тях е бетакаротинът, добре известен със своите противоракови свойства.

В авторитетното медицинско списание Biochemical and Biophysical Research Communications се съобщава, че бетакаротинът действа като инхибитор на растежа при тумор на невробластома – агресивна форма на рак, който по-често поразява деца.

Други два каротеноида, които авокадото може да ни достави, са лутеин и зеаксантин. Тяхната концентрация е особено голяма в макулата – за структурна част на човешкото око, отговаряща за качеството на зрението. Според американски офталмолози, приемането на лутеин и зеаксантин може да предотврати развитието на възрастовата дегенерация на макулата – заболяване, водещо до необратима загуба на зрение, която практически не се лекува.

Яжте авокадо за здрави очи и нормален  хормонален баланс, препоръчва изданието Healt.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *