Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да понижим лесно холестерола?

Време е за промяна! Ако спрете да използвате рафинирано олио и започнете да консумирате зехтин, ще се радвате на по-ниско кръвно налягане и понижен холестерол.

Доказателството: В изследване, проведено сред мъже, които обикновено не консумират зехтин, били добавени 2 супени лъжици от него към дневното им меню за три седмици, което понижило систолното им кръвно налягане (първата цифра при измерването на кръвното) с 3%. Това е особено важно за пациенти с диабет тип 2, защото заболяването води до по-holesterolвисок риск от хипертония.

В друго проучване добавянето на 2 супени лъжици зехтин дневно в продължение на шест седмици довело до 12% спад на общия холестерол и 16% спад на липопротеините с ниска плътност (ЛНП) или „лошия“ холестерол. Зехтинът повишава концентрацията на липопротеините с висока плътност (ЛВП) или „добрия“ холестерол.

Друга здравословна алтернатива е олиото от канола, богато на мононенаситени мазнини и обикновено по-евтино. Запомнете, че 2 супени лъжици съдържат около 270 ккал, затова трябва да го използвате като заместител, а не добавка, към други мазнини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *