ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Спирулина – тайното „оръжие” за вечно здраве и дълголетие

Растението спирулина не е много познато, но то е безценен дар от природата, изключително богато на витамини, протеини и лекува рак

Спирулина – тайното „оръжие” за вечно здраве и дълголетие. То не е много познато, но пък тези, които са го опознали, твърдят, че то е безценен дар от природата, тъй като е богато на протеини, минерали, витамини и дори е неотменен съюзник в борбата с рака.

Спирулина е микроскопично водорасло със спираловидна форма, което обитава солени езера. За тяхното развитие и растеж е необходимо осигуряването на благоприятна среда – високи температури и отлично осветление.

spirulina-kiev
Водораслите спирулина са особено популярни в Русия
spirulina-prah
Водорасли спирулина

Заради своите изключително ценни качества, това растение е било познато още от дълбока древност. Лечебните водорасли са били основна част от храната на древните народи, които са се славели с дълъг живот и не са познавали болестите на съвремието ни.

За съжаление, съвременната наука е започнала проучването на това уникално растение само преди няколко десетилетия. Учените са на мнение, че спирулина е наистина безценно водорасло, което съчетава богат химически състав и множество лечебни свойства.

Спирулина съдържа повече от 50 различни микроелементи, голяма част от които се намират рядко в природата. В състава на това водорасло има много висока концентрация на каротин, калций, калий, желязо, магнезий, цинк, селен и много други, благодарение на които се намалява драстично риска от инфекциозни и онкологични заболявания.

spirulina
Обработват водораслите спирулина

Японски експерти смятат, че именно спирулина може да реши едни от най-сериозните глобални проблеми, свързани със здравето и общото състояние на човешкия организъм.

Именно спирулина помага тогава, когато традиционната медицина е безсилна, категорични са медицински светила от цял свят, изучаващи това малко, но безценно растение.

За подсилване на имунната система:

Направете смути от 1 банан, 1 ябълка, 1 лъжица домашен мед, канела, 1 ч.л. спирулина на прах.

Всички продукти сложете в блендера.

Добавете малко минерална вода по ваш вкус преди да изпиете на гладно.

Това е чудесен и здравословен начин за началото на новия ден.

Спирулина
Спирулина – най-мощният антиоксидант

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *