Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ВНИМАНИЕ: В БГ откриха мед, който причинява рак!

Уважаеми читатели, не подминавайте тази информация, защото е тревожна и касае вашето здраве. Откриха мед у нас, който причинява рак

От репортаж по Нова ТВ научихме, че заради сигнали на граждани в Асоциация „Активни потребители“, за изследване в Центъра за биология на храните са били занесени проби от всички видове мед, който се предлага в големите търговски и хранителни вериги у нас.

Информацията е била потвърдена и от д-р Сергей Иванов за „Телеграф“.

В поне 10 от предлаганите марки мед са открити големи количества опасни вещества,  които предизвикват рак.

мед
Пазете се от опасния мед!

Това вещество НЕ Е  било набавено от работливите пчелички, а е причинено от алчните хора и търговци.

Затова винаги, когато ви представяме някоя рецепта за здраве с мед, напомняме да купувате от кооперативния пазар или от някой доказан производител, за да сте сигурни, че си купувате здраве, а не болест.

За какво точно става дума?

1. Натрупване на карцерогенното вещество хидро-ксиметил-фурфурол

Истинският мед трябва да се захароса от 2 до 3 месеца, след като е изваден от пчелния кошер. Това показва, че е истински.

Изключение прави акацевият мед, който остава течен, защото е богат на голямо количество фруктоза от цветовете на акацията.

мед
Пчелната пита в мед е много вкусна

Но захаросаният мед няма добър търговски вид.  Затова търговците започват да го подгряват при висока температура (над 37 градуса по Целзий) и по този начин в него се образува опасното вещество хидро-ксиметил-фурфурол в големи количества.

Когато ядете такъв мед, вие внасяте карцерогенното вещество и се превръщане в онкоболен пациент.

Това се отнася и за домашни условия. НИКОГА  не слагайте мед в микровълновата фурна, защото и вие ще предизвикате  образуването на  хидро-ксиметил-фурфурол.

У дома дръжте меда захаросан. Ако ви трябва течен мед, отделете нужното количество и го разтопете на водна баня при температура на водата максимум до 37 градуса. Над тази температура се образува хидро-ксиметил-фурфурол.

Когато мед престои няколко години, в него настъпват различни процеси. Част от фруктозата се разпада и се образува хидро-ксиметил-фурфурол в минимални количества, които не са опасни за здравето.

мед
Пчеличките, които събират мед

2. Добавяне на други съставки, за получаване на по-голямо количество продукция

Когато си купувате мед от търговци, това означава, че някой някъде е изкупил от производителите определено количество мед, с което е напълнил търговските буркани и им е поставил търговски етикет.

За да бъде увеличено количеството на меда, някъде по пътя на реализацията смесват естествения мед с гъст захарен сироп или глюкоза, за да увеличат обема.

Затова НЕ ТРЯБВА да си купувате мед от веригите или от магазините въобще.

3. Други разновидности на некачествен мед

мед
Захаросаният мед е истински

Ако пчелите в кошера са били хранени с големи дози захар, готовият мед се получава прекалено светъл (със сламен цвят). Натрапчиво сладък е на вкус, а липсва характерният мирис на мед и на растения.

Най-светъл, но все пак с жълтав цвят е медът от акация.

Останалите са тъмни, по-тъмни, а най-тъмен – почти черен е мановият мед, в който има дребни мушички.

Ако ви кажат на пазара, че медът е от липа, полски или горски, а цветът е блед – НЕ КУПУВАЙТЕ.

Когато пуснете мед в чаша с вода и на дъното видите, че са се утаили някакви частици – медът е бил замърсен.

Ако подсладите с мед своя чай, кафе или прясно мляко и поставеният мед  започне да се пени – не е напълно узрял.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 4 до “ВНИМАНИЕ: В БГ откриха мед, който причинява рак!

  1. Анна каза:

    Медът от рапицата е чисто бял. Медът най- бързо се захаросва когато е чист и пашата, посещавана от пчелите е от растения, имащи кръстовична форма на цветята. ( Лекциите на професорите Ф. Шкулев. Сонин и др. град Липецк, гр. Ръбинск, научно – изследователски институт по пчеларство).

  2. Емил каза:

    Захаросването изобщо не зависи само от продължителността на съхранение, а от вида на меда. Чистият билков мед никога няма да се захароса след няколко месеца, дори и година. Акацията седи и по две и повече години. Слънчогледовият мед се захаросва след няколко месеца, рапицата и репкото се захаросват почти веднага и т. н.
    Подгряването наистина е съсипване на меда, и както се вижда – опасно за здравето.

  3. Мира каза:

    Крайно време е българинът да се научи да купува мед направо от производителя,а не от големите вериги!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *