Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билки свалят високото кръвно

Билки може да помогнат за сваляне на високото кръвно и задържането му в здравословните граници

С течение на времето постоянно завишените стойности на кръвното налягане обикновено предизвикват увреждане на важен орган – сърцето. Ето защо е необходимо навреме да се овладее хипертонията, като се нормализира артериалното налягане, а това може да стане с билки.

Билки свалят високото кръвно
Билки свалят високото кръвно

Според статистиката, в развитите страни почти една трета от хората на средна възраст са в риск от хипертония. Билките могат да бъдат ефикасно и достъпно средство срещу високо кръвно и тяхната употреба ще направи по-успешна превенцията на сърдечните заболявания.

Сравнително непознатото за нас растение арджуна се препоръчва при високо кръвно от Аюрведа. Червената му кора има тонизиращ и укрепващ ефект върху сърцето, нормализира кръвообращението в коронарните съдове и понижава кръвното налягане. В родината на арджуна – Индия, медицински проучвания през последните години разкриват, че то понижава общото ниво на холестерола, като увеличава „добрия“ холестерол. Американските клиники прилагат широко арджуна за комплексно лечение на сърце – високо кръвно, сърдечна недостатъчност, исхемична болест.

Глогът е богат на биофлавоноиди и олигомерни процианидини, които повлияват благоприятно сърдечно-съдовите заболявания и нарушеното кръвообращение. В народната медицина плодовете на червения глог се използват точно за тази цел, но учените са открили, че и в останалите части на растението има фитоактивни съставки. Проучванията показват, че екстракт от глог помага да се поддържа по-нормално ниво на кръвното налягане. В последно време британско изследване успешно потвърди ефекта на тази билка за сваляне на високото кръвно и при захарен диабет.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *