Седем странични ефекта на хормоналните контрацептиви

Хормоналните контрацептиви често показват странични ефекти, които могат да варират от леко раздразнение до сериозни проблеми със здравето.

anti-bebe-pillМного жени не са наясно дали ще могат да понесат подобни последици от приема на хапчета против забременяване, коментират от medikforum.ru. Ето кои последици най-често тормозят потребителите:

Главоболие, световъртеж и болезнени гърди: тези странични ефекти се преодоляват след първоначалните прояви; считат се за преходни и с времето отслабват. Специалистите съветват дамите, които имат тези проблеми, да се въоръжат с търпение – докато тялото им привикне. Ако обаче това не се случи и проблемите продължават, очевидно трябва да се сменят хапчетата.

Прилошаване: тази реакция на оралните контрацептиви минава след първите 1-2 месеца от началото на приложението им. Ако това не се случи – опитайте да приемате таблетките по време на хранене. Ако и това не помогне – очевидно трябва да търсите друга контрацепция.

Кървене: това е ефект, който безкрайно тревожи или направо побърква клетите жени. Хормоналният контрацептив на практика е непредсказуем. Може би дискомфортът ще изчезне, ако таблетките се приемат всеки ден в едно и също време.

Отслабване на либидото. Ако имате този страничен ефект, минете на контрацептиви с изменена хормонална формула. При много жени интересът към секса се завръща, когато сменят контрацептива и новият съдържа тестостерон.

Непрекъсната смяна на настроението. Ако причина за променливото настроение наистина са контрацептивите, а не някакъв здравословен проблем, трябва да се откажете от този вид предпазване от забременяване. Щом един вид таблетки причиняват на дадена жена депресивни състояния, не си струва да сменя таблетките, а изобщо да се откаже от метода. Понякога обаче потребителите са упорити и се налага паралелно с контрацептива лекарят да изпише и антидепресант!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *