ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечение с билки при проблеми с кръвообращение и разширени вени

С напредването на възрастта нарушеното кръвообращение може да прерасне в упорит и изтощителен проблем. Има билки, които намаляват болката и подутините

Обикновен конски кестен

Aesculus hippocastanum

Облекчава хронична венозна недостатъчност. Терминът описва вени на краката, които се затрудняват да изпомпват кръвта обратно към сърцето. С времето краката стават натежали, появяват се сърбеж, напрежение и болка. Възможно е да се образуват разширени вени. Изследвано е въздействието на екстракта от семена на конски кестен (ЕСКК) със стандартизирано количество на есцин върху симптомите на хро ничната венозна недостатъчност. Оказва се, че ЕСКК облекчава болката, подуването и сърбежа, свързани със състоянието. Вероятно това действие на билката се дължи на способността й да поддържа целостта на стените на кръвоносните съдове.

Дозировка – Проверете в аптеките за таблетки или капсули с ЕСКК със стандартизирано съдържание на есцин. Търсете продукт, който осигурява 100-200 мг есцин дневно и винаги приемайте лекарството с храна.

Гроздови семки

Vitis vinifera

Антиоксидант за кръвоносните съдове. Екстрактът от гроздови семки е богат на антиоксиданти, известни още като олигомерни проантоцианиди (ОПЦ). ОПЦ поддържат целостта на кръвоносните съдове и стабилизират стените на капилярите, затова са много благотворни за редица проблеми, свързани с кръвообращението. Доказано е, че при хора с хронична венозна недостатъчност екстрактът от гроздови семки облекчава симптоми като сърбеж и болка в краката за по-малко от 10 дни. Ако се приема за по-дълъг период от време, оказва още по-благотворно въздействие.

Дозировка – Купете си екстракт от гроздови семки под формата на таблетки или капсули и приемайте продукта съгласно приложената листовка.

Гинко

Ginkgo biloba

Тоник за периферното кръвоснабдяване. Гинкото облекчава симптоми, характерни за синдрома на Рейно и периодичното накуцване – две състояния, свързани с нарушения в периферното кръвоснабдяване. Синдромът на Рейно се характеризира със студени крайници и силно болезнено схващане на краката, което се усилва или изостря при ходене.

Дозировка – Потърсете продукти със стандартизирано съдържание на активните компоненти на гинкото, флавонгликозиди, гинколиди и билобалиди, при дневна доза от 120 мг на концентриран екстракт (50:1), което се равнява на 6 г сушена билка.

ВНИМАНИЕ!

Обикновеният конски кестен, гинкото и гроздовите семки взаимодействат с някои лекарства, затова преди употреба се консултирайте с лекар или фармацевт. Приемът на гинко и гроздови семки трябва да се прекрати поне 2 седмици преди предстояща операция.

ЕСКК понякога причинява странични ефекти, които включват стомашно-чревни неразположения, гадене, главоболие, сърбеж или кожни раздразнения. При наличие на такива симптоми прекратете употребата на билката и се консултирайте с лекар.

Не използвайте домашно направени продукти от конски кестен или гинко, защото могат да съдържат токсични съставки. Не използвайте конски кестен, ако сте алергични към латекс.

С изключение на случаите, когато е под лекарско наблюдение, употребата на ЕСКК не се препоръчва, ако страдате от диабет, цьолиакия, проблеми с черния дроб и бъбреците, чревни заболявания или приемате антикоагуланти.

Гроздовите семки могат да попречат на усвояването на желязо, затова дозите трябва да се приемат с 2 часа разлика.

Гинкото може да предизвика леки неблагоприятни реакции, включително замаяност, стомашно-чревни неразположения, главоболие и алергични кожни реакции. Има данни и за по-сериозни странични ефекти, включително кръвоизлив и припадъци. Ако се появят подобни симптоми, прекратете употребата на билката и потърсете съвет от лекар.

Не е препоръчителна употребата на гинко, ако страдате от някакво нарушение на кръвосъсирването.

Тези билки не се препоръчват по време на бременност и кърмене, освен ако не е указано друго от медицинско лице.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *