Рецепта за младост, по която луднаха холивудските звезди

Скралет Йохансон поддържа с тази рецепта порцелановата си кожа

манго
Рецепта за младост, по която луднаха холивудските звезди

От невероятния ефект на лесната рецепта се е възползвала и 44-годишната Гуен Стефани, която без скалпел изглежда на 25. Ето какво трябва да знаете за този чуден трик за младост и трайна красота.

Основата на рецептата е от манго. Има я в три варианта – за почистване на лицето, за нормална и мазна кожа и за суха и чувствителна кожа. Мангото прелива от активни съставки и антиоксиданти: съдържа големи количества аскробинова киселина (витамин С), токоферол (витамин Е) за еластична и гладка кожа, ретинол (витамин А) срещу бръчки и възпаления, филохинон (витамин К) с избелващ ефект, фолиева киселина, която брани клетката от вредни външни въздействия, холин (витамин В4), успокояващ възпалената кожа. Козметиката с южния плод е за всеки тип кожа – хидратира сухата, контролира себума на мазната, заглажда бръчки, образува защитна пеленка при чувствителната и действа противовъзпалително на проблемната.

За маска се използват само узрели, сочни и меки плодове. Дръжте я върху кожата 20 минути. За дълбоко подхранване може да я правите веднъж седмично, а при мазна и проблемна кожа – два пъти.

Лицето ще почистите със скраб от 4 с.л. пюре от манго, 50 г захарни кристали, 1 с.л. растително масло и 1 с.л. течен мед. Или със смлени овесени ядки и бадеми, козметична глина, сметана и манго в равни количества. Ако имате черни точки, ще ги отстраните с гъста каша от манго и зехтин.

Класическа подхранваща маска става от 2 с.л. плодово пюре с 1 с. л. зехтин и 1 ч.л. мед.

За суха кожа към пюрето добавете 1 с.л. сметана, един жълтък, по 1 ч.л. масло от лайка и от праскова. Мазната ще е благодарна на маска от 2 с.л. пасирано манго, 1 ч.л. мед и разбит белтък.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *