Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение и закаляване със студена вода

Студената вода помага за укрепване на тялото

закаляване

Този метод на закаляване може да се нарече по-нежен и лесен, в сравнение с потапяне в ледена дупка, например. Има два основни метода лечение и закаляване на тялото със студена вода: избърсване и изливане. Най-добре е да се започне с кратка разходка в проливен дъжд, тъй като това е по-лесно достъпно за по-голямата част от хората, които не са свикнали да се закаляват. След това можете да започнете потапянето със студена вода, това е по-радикален метод за запазване на здравето.

Как се прави фрикция със студена вода за закаляване?

Прилагането на водни процедури трябва да става постепенно, за да се преминат определените етапи на темпериране на водата. За да направите това пригответе две кърпи, изработени от естествена материя. Едната от тях се овлажнява с вода, която е хладна, но приятна. Кърпата се мокри и се разтърква голото тяло, както следва. Първо краката, като се започва с левия крак. От краката продължавате нагоре и стигате до лявата ръка. След това са гърдите и стомаха. След това, по същия начин и по същия път, със суха кърпа разтривайте до зачервяване, докато усетите топлина и приятно усещане за изтръпване на кожата.

След това правите същото и с десния крак, дясната ръка, гърдите и корема. Всяка седмица се намалява температурата докато не стане 2 ° С. При липса на противопоказания за обтриване със студена вода (течащ нос, влошаване на здравето) се препоръчва не само да се намали температурата на водата, но да се продължи триенето със суха кърпа.

Обтриването трябва да става в незатоплено помещение, като температурата на въздуха не трябва да е под или над 15 градуса. След като направите закаляващата температура, облечете се и излезте на разходка. Трябва да прекарате навън не повече от половин час. След като се приберете, изпийте един топъл чай.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *