Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Дренките пазят от склероза, цистит и мигрена!

Дренът е голям храст, достигащ до 5 – 7 м височина

дренки Цъфти много рано с обилни яркожълти цветове. Плодовете му имат ценни лечебни свойства. Съдържат голямо количество витамин С (повече от лимоните). Заради противоскорбутните им свойства от тях се приготвя специална паста във вид на желе за космонавти и моряци при продължителни пътешествия. Освен това плодовете помагат много при разстройства, полезни са и за болни от захарен диабет, тъй като понижават нивото на кръвната захар и усилват ферментативната активност на задстомашната жлеза, като способстват за по-добрата преработка на храната.

С лечебна цел в народната медицина се използват не само плодовете, но и листата, корените и кората на дряна. Листата се събират през юни-юли, кората – в периода на сокодвижение, плодовете – при съзряване, корените – ранна пролет или есен. Листата, кората и корените се сушат на сянка, разстлани на сухо на тънък слой, а плодовете – в сушилня, при невисока температура. Срок на съхранение – 3 години.

Дренките имат противовъзпалително, затягащо, жлъчегонно, пикочогонно и бактерицидно действие. Отварата се използва като общоукрепващо и тонизиращо средство. Освен това подобряват храносмилането, увеличават апетита, нормализират артериалното налягане и налягането в съдовете на главния мозък, отстраняват главоболие, предотвратяват склероза.

Дренките, както и шипките, укрепват стените на съдовете, заздравяват капилярите, използват се при венозна недостатъчност, отоци на краката, възпаление на вените. Подобряват обменните процеси, помагат при ставни заболявания, подагра, при остро възпаление на пикочния мехур, цистит и др.

Настойка от цветове и листа в народната медицина е температуропонижаващо, бактерицидно средство при простудни заболявания.

От отварата от корен, смесен с ръжено брашно и мед, се правят компреси при циреи.

Сладкото от дренки е високовитаминен продукт и се препоръчва при простуда, грип, остри респираторни заболявания.

Сок от дренки е температуропонижаващо и противовъзпалително средство.

Противопоказания! Да не се употребяват дренки при повишена киселинност на стомаха, при нервна превъзбуда и особено нощем, както и при индивидуална непоносимост.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *