ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето кои страшни болести може да хванете, ако спите с домашния любимец!

Може би повечето от вае са сънували кошмари, свързани с дървеници, които пълзят в леглото

куче Истината е, че други твари са по-опасни от тях, и то не само насън. Американско проучване показва, че 56 процента от собствениците на кучета и 62 процента от тези, които отглеждат котки, регулярно допускат любимците си да спят под завивките им. Други народи като японците, французите, холандците и британците по-добре познават рисковете и го правят рядко. Защото споделянето на леглото с косматите ни домашни слабости крие опасности.

Бубонна чума

Хората се разболяват от бубонна чума чрез бълхите. 44 процента от заразените, участвали в проучване от 2008-а, споделят, че спят с кучето си в леглото. Тази болест е по-опасна за собственици на кучета, отколкото на котки, защото за разлика от писанковците песовете са носители на тази болест, без да проявяват симптомите й.

Болестта на Чагас

Нарича се още американска трипонозома и е с потенциала на фатална болест, причинена от паразита протозоан. Обикновено се разпространява от насекоми, които смучат кръв. Това води до остри възпалителни промени на кожата, което може да доведе до инфекция и възпаление на много тъкани в друг орган, особено на сърцето и стомашно-чревния тракт. Собствениците на кучета са с повишен риск, но най-вече тези, които спят с тях в едно легло.

Болест от котешко одраскване

Известна е още като доброкачествена лимфоретикулоза. Тя може да бъде причинена от одраскване от котка, която има бълхи – носители на бактерията бартонела хенселае. Разпространяването на болестта може да
се ускори, ако домашният ви любимец ви ближе по ръката или лицето. Кучетата, макар и по-рядко, също са причинители на това заболяване.

МРСА (метицилин резистентни стафилококи ауреус)

Това заболяване прави хората резистентни към антибиотици и най-вече към пеницилин, амоксициклин и оксацилин. Преносители са кучетата, които спят в леглата при стопаните си и лижат носовете им. Там се настанява и стафилококовата бактерия, виновна за тази болест, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *