ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Направете си сами ароматни лекове за сън

Причините за безсънието са много, но сред най-разпространените е стресът

билки Лекарите обясняват, че след всяка безсънна нощ организмът ни има нужда да се възстановява през следващите две. В противен случай настъпват здравословни и психически разстройства – отслабва имунитетът и се създава риск от депресия.

Важно!

Имайте предвид, че сънят може да се разстрои от лекарствата, които приемате – например срещу сърдечни болести, повишено кръвно налягане и др. Ако не страдате от безсъние, но се чувствате изморени, това може да се дължи на заболявания на щитовидната жлеза или на възпалителни процеси.

Експертите съветват, вместо да приемате приспивателни, да излекувате безсънието по-приятно. Нови проучвания потвърждават силата на ароматите за справяне с проблема.

Ароматотерапията е особено ефикасна при проблеми със заспиването при магнитни бури и колебания в атмосфермото налягане.

Капнете на памучен тампон по 2 капки етерично масло от здравец и риган и го поставете до възглавницата си. Тези аромати успокояват нервнатат система и помагат да се отпуснем.

Преди лягане си направете вана за крака, като добавите към топла вода 2-3 капки масло от лавандула, 1 ч.ч. настойка от лайка. Чаша чай от лайка, приет вътрешно, също се отразява добре.

Смесете 1 капка масло от лавандула с 2 капки масло от ветивер и 30 мл зехтин. Бавно масажирайте гърдите, врата и раменете с тази смес – напрежението мигновено ще си отиде и ще настъпи приятна сънливост.

В малко флаконче с пулверизатор смесете по 1 капка масла от бергамот, лавандула, лайка и сандалово дърво с 30 мл масло от жожоба. Това е универсална ароматна „сънлива“ рецепта – може да напръскате калъфката на възглавницата с нея, да сложите 1 капка върху китката на ръката си или да я вдъхвате от салфетка, пише „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *