ЕРИУС / AERIUS

Съдържа деслоратадин, микрокристална целулоза, нишесте, натриев нишестен гликолат, магнезиев стеарат, бутилметакрилатен съполимер, кросповидон, натриев хидрогенкарбонат, лимонена киселина, колоиден силициев диоксид, железен оксид, манитол, аспартам , аромати

aeriusПредназначение

AERIUS е противоалергично средство под формата на диспергиращи се таблетки. Оралният им прием съдейства за овладяване симптомите на алергични реакции – сенна хрема, алергия към домашен прах, сърбеж и обриви по кожата, уртикарии. Диспергиращите се в устата таблетки облекчават мъчителни усещания като запушен нос, дразнене, сърбеж и кихане, насълзяване на очите, копривна треска. За разлика от други противоалергични продукти, ЕРИУС не причинява сънливост и ефектът от приема на таблетката продължава през целия ден.

Как се приема

Продуктът ЕРИУС диспергиращи се таблетки се назначава от лекар за срок в зависимост от характера на здравословния проблем. Обикновено приемът е една таблетка от 5 мг дневно; таблетката се поставя върху езика, където се разтваря бързо и се поглъща със слюнката. Не е необходимо да пиете вода. Продължителността на лечението с ЕРИУС се определя от терапевта.

Възможни нежелани ефекти

ЕРИУС рядко дава нежелани странични ефекти, но е възможно пациентът да почувства пресъхване на устата, слабост, главоболие.

Има единични данни за по-сериозни реакции от рода на сърбеж и копривна треска, затруднено дишане, хрипове. Съобщавано е за болки и дискомфорт в стомаха, гадене и повръщане, диария. В отделни случаи се наблюдава световъртеж, ускоряване на пулса, сънливост или безсъние, халюцинации, мускулни болки, гърч.

Сред най-редките данни за реакция са отклоненията във функциите на черния дроб. Макар обичайните странични ефекти да не са живото застрашаващи, проявата им следва да се сподели с лекуващия. Ако се наблюдават други ефекти от приема на този лекарствен продукт, съобщете за тях на лекаря си.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не е предназначен за лечение на деца на възраст под 12 години.

ЕРИУС не е подходящ за бременни и кърмачки.

Не използвайте в случаи на тежки бъбречни или чернодробни заболявания.

Този лекарствен продукт не бива да се препоръчва, ако пациентът има алергия към някоя от съставките му.

ЕРИУС няма седативен ефект, но е възможно в редки случаи да причини сънливост. Наблюдавайте ефекта от приема му, преди да решите дали сте в състояние да шофирате!

Взаимодействие с други медикаменти

Не са регистрирани лекарствени взаимодействия с негативен ефект.

Усреднена цена в аптеките – 10.50 лв за опаковка от 10 таблетки х 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.