Направете си лесно лешниково мляко при проблеми с черния дроб

Лешникът е добро общоукрепващо средство, повишава хемоглобина, усилва млякото при кърмачки, помага при жлъчнокаменна болест и заболявания на ставите

лешниково мляко Полезен е при заболявания на сърдечносъдовата система и малокръвие, увеличение на простатата, варикоза, флебити. Може да се употребява от хора със захарен диабет, а поради ниското си съдържание на въглехидрати може да се използва и при строга диета.

Лешникът съдържа вещества, извеждащи шлаките от организма (особено от черния дроб), и укрепва имунната система. Млякото от лешници успокоява нервите и лекува хронични бронхити. Приготвя се, като 50 ядки се смачкват и се киснат 10 часа в топла вода. След това се счукват в хаванче и се оставят за още 3 часа да киснат. Сместа се кипва и прецежда. Добавят се 5 с.л. сметана и две ч.л. мед. Приема се по 1 с.л. два пъти дневно на гладно.

При увеличена простата, варикоза, флебити 1 с.л. наситнени листа и кора от лешници се заливат с 1 ч.ч. вряла вода. Пие се по половин чаша 3-4 пъти на ден преди хранене, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *