ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Дискова херния се лекува успешно и без операция

Едно твърде неприятно и в същото време опасно заболяване е дискова херния. Повечето лекари препоръчват операции, но тя се лекува успешно и без да играе скалпелът

Този път се доверяваме на знанията и на опита на д-р Захари Михайлов – известен  специалист по физиотерапия и по рехабилитация в София.

Пациентите свързват името на д-р Захари Михайлов с т.нар. Оздравителна програма за безлекарствено лечение на опорно-двигателния апарат, която лично е създадена от д-р Михайлов.

Оздравителната програма представлява успешна комбинация от методите на лечение, използвани от медиците в древните източни държави, съчетани със съвременни начини на физиотерапия с помощта на модерна апаратура.

дискова херния
И без операция можете да лекувате вашата дискова херния

Според д-р  Захари Михайлов всеки отделен случай на дискова херния е различен, но има общи правила, които страдащите са в състояние да изпълнят, за да се чувстват чудесно.

1. Комплексно лечение – 2 пъти годишно

Всяка пролет и всяка есен трябва да се провежда мануална терапия, да се правят специални масажи, лазер-акупунктура и остеопатия.

Целта на тези процедури е да раздвижи увредените участъци от дискова херния. Те да бъдат кръвоснабдени.

Не е случаен изборът на пролетта и на есента. Смяната на сезоните и рязката промяна в температурите започва да оказва влияние върху общото физическо състояние на пациентите, които започват да изпитват много по-силна болка.

2. Режим на хранене

По време на терапията, а и не само, страдащите от дискова херния трябва да приемат голямо количество витамин В-комплекс, защото оказва благотворно влияние върху развитието и подхранването на нервите и нервните окончания.

Освен чрез таблетки, витамин В-комплекс се набавя с помощта на сусамен тахан, покълнало жито и при редовна консумация на пълнозърнест хляб.

3. Гимнастика

Целогодишно трябва да се прави специална гимнастика и йога, за да може тялото да не се обездвижва, а да бъде равномерно натоварено и в подходяща физическа форма.

Задължително е да се върви пеш, да се правят излети или поне разходки за раздвижване.

Плуването също се отразява много добре за общото физическо състояние.

Благотворно влияят за облекчаване на дискова херния минералните бани, но тези с хладка вода, защото топлата и по-горещата причиняват оток на нервите, а пък ледената вода причинява спазми в мускулите.

Трябва да се спи на удобен и малко по-твърд матрак.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *