Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Гребете смело от тези извори на красота

Чист въздух, пълноценна по­чивка и здра­вословна храна – те са не само полезни за до­брия ни за вън­шен вид, но и за общото ни със­тояние. Ще ви покажем кои са нежните извори на красотата.

 красота, младост, чист въздух, качествена харна, витамин а, витамин е, витамин с

Нека за момент намалим темпото

Никой не може да избегне стреса – в работата или у дома понякога става доста напрег­нато. Въпросът е да можем да се справяме така, че да няма трайни последици за тялото и душата ни. Перманентни­ят стрес отслабва имуннатасистема, кара мастните клет ки да нарастват, привлича свободните радикали, ко­ито ускоряват стареенето на кожата. Той води и до депресии.

Има някои лесни упражнения за възстановяване на баланса в организма. Опитайте „номера на Тарзан“ – дори през работно време можете да го направите спокойно в офиса. С двата юмрука се удряйте в гърдите – до 15 пъти. Ще възбуди­те собствения си енергиен център – тимусната жлеза, да образува хормоните на щастието.

Полезни са и минимедитациите. Затворете очи и си представете място, на което искате да отидете и където се чувствате добре. Фантазирайте свободно за ароматите там, за топ­лото слънце върху кожата ви, за вятъра в косите ви. И накрая, ето най-бързият трик за добро настроение и красиво лице – усмихнете се! Това е сигнал за тялото да освободи повече ендорфини, т.е. хормони на щастието. Те не само отпускат мускулату­рата, но и правят чертите на лицето ни по-меки и бузите по-розови.

Дишайте дълбоко, моля!

Въздухът е еликсирът на живота, без него не можем да съществуваме. Кислородът снабдява клетките с храна, а това значи, че кожата ни ще бъде гладка, розова и опъ­ната. За съжаление тялото ни започва да губи кислород още след двадесетата година. Който пуши, съкращава това прекрасно средство за раз­красяване с още 30%. Затова тенът на пушачките не е осо­бено свеж. Липсата на достатъчно кисло­род може да дове­де и до разширени вени, възпалена кожа и пъп­ки. Най-доброто средство да си доставим кислород е дви­жението на чист въздух. То активира кръвоснабдяването и доставя повече кислород. Препоръчва се и т.нар. огнено дишане. Седнете по турски с изправен гръб и глава, вдиш­вайте и издишвайте бързо с коремните мускули 20-30 пъти. След това направете два пъти дълбоко вдишване и издишване, като за крат­ко задържате въздуха. Още един път дълбоко вдишайте и издишайте. Повторете това дихателно упражнение три пъти отначало.

Да се храним полезно за красота и добро настроение

Организмът ни може да поне­се някое и друго прегрешение – замразена пица, шоколад, една-две чаши вино в повече. Стига да не се случва често. Тези храни не само са при­чина за затлъстяване, но и за остаряване. Балансираното хранене държи в шах разру­шаващите клетките свободни радикали, поддържа кожата ни свежа и гладка, може дори да предотврати пораженията от слънчевите лъчи. Най-до­бре се справят със свободните радикали сушените плодо­ве – кайсии, сливи, стафиди, боровинки и др. Можете да ги похапвате вместо слад­киш или да ги добавяте към мюслито или киселото мля­ко сутрин.

За кожата много ва­жен е витамин Е (има го в студенопресования зехтин, ядките, семената, чушките). Той не само улавя свободните радикали, но и укрепва бариерата на ко­жата към слънчевите лъчи и така предотвратява пиг­ментните петна.

Витамин А помага при чупливи нокти, суха кожа и чуплива коса. Съдържа се в морковите, спанака, бро-колито, тиквите, кайсиите, прасковите.

Витамин С стяга кожа­та, защото е важна състав­на част на съединителната тъкан. Има го в портока­лите, чушките, зелето, яго­дите.

Важни за красотата са и микроелементите цинк, селен и йод. Цин­кът иселенът предпазват клетките и прочистват ток­сините, а йодът активира разграждането на мазни­ните.

Спазвайте тези съвети и ще бъдете не само хубави, но и пълни с ентусиазъм.

 

НОНИ КОМПЛЕКС ЗА ЖЕНИ

 

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *