ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

С боровинки срещу Алцхаймер и лошия холестерол

Благодарение на наличието на антиоксиданта антоцианин боровинките поддържат колагена в тъканите на очите във възможно най-добро състояние

боровинки алцхаймер За предпазване на зрението допринасят и съдържащите се каротеноиди, флавоноиди, витамини, селен, цинк и фосфор. Медицинско проучване показва, че хапването на купа с боровинки всеки ден намалява риска от дегенерация на макулата, която е свързана с напредването на възрастта.

Друго изследване доказва, че боровинките влияят на умствения капацитет на човешкия мозък, като възпират процеса на загуба на паметта с възрастта. Благодарение на флавоноидите си те мощно подпомагат функционирането на мозъка, затова се препоръчват на всички възрастови групи – от ученици до стари хора. Трудно е да се повярва, но тези плодове може да влияят върху много тежки заболязания като Алцхаймер.

Боровинките са идеална хранителна добавка за хора със заболявания на сърцето. Това. е така заради съдържащите си в тях фибри, заради способността им да „разтварят“ лошия холестерол и да укрепват сърдечните мускули. Експеримент с мъже, които в продължение на три седмици пиели ежедневно сок от диви боровинки, показва, че при тях е намалял рисковият фактор за сърдечносъдови проблеми.

Яжте на гладно всеки ден по една купа боровинки и постепенно проблемите ви със стегнатия стомах ще се облекчат. Това е така заради съдържащите се в боровинките баластни вещества.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *