Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

РИВОТРИЛ / RIVOTRIL

Съдържа клоназепам, лактоза, царевично нишесте, картофено нишесте, червен железен оксид, жълт, талк, магнезиев стеарат.

rivotril-5Предназначение

РИВОТРИЛ е медикамент, с чиято помощ се овладяват гърчове при епилепсия. Медикаментът действа най-късно час след приема.

Как се приема

Този медикамент може да се използва за лечение на деца и възрастни. Дозата и схемата на прием са индивидуални и следва да се определят от лекар в зависимост от възрастта на пациента. Обикновено хапчетата се делят на 2-3 приема, като в никакъв случай не бива да се превишава посочената максимална дневна доза.

Деца на възраст до 10 години започват лечението си с начална дневна доза до 0.03 мг на килограм тегло и могат плавно, с корекции на всеки трети ден, да достигнат до не повече от 0.2 мг/кг. Обичайната поддържаща доза е 0.1 мг/кг дневно.

При деца на възраст 10-16 години механизмът е аналогичен, като обичайната поддържаща доза е от 6 до 12 таблетки от 0.5 мг, или до три таблетки от 2 мг.

При възрастни приемът е с начална доза от 3 таблетки х 0.5 мг дневно; при плавна корекция дозата може да се увеличи до 6-12 таблетки дневно. Ако лечението се провежда с таблетки от 2 мг, стартът е с ¾ таблетка, разделена на три приема. Достижимият максимум е не повече от три таблетки на ден.

Възможни нежелани ефекти

РИВОТРИЛ се понася добре, но в началото на лечението с този медикамент често има оплаквания за умора, замаяност и мускулна отпадналост, забавени реакции, случаи има оплаквания от дезориентация, понижена концентрация и объркване, влошаване на паметта.

Лечението на малки деца с РИВОТРИЛ нерядко предизвиква обилно отделяне на слюнка или слуз в белите дробове, понякога се наблюдават кожни дразнения, гадене, болки в корема.

Има данни за прояви на депресия, повишена раздразнителност, агресивност, халюцинации, неадекватно поведение.
Ако медикаментът се приема в големи дози, в комбинация със сънотворни или самоволно се прекрати лечението с този медикамент, може да се усеща главоболие и болки в мускулите, гадене и повръщане, болки в корема, изтръпване на крайниците и “мравучкане”, напрежение и безпокойство.

Кога НЕ БИВА да се приема

РИВОТРИЛ не се препоръчва, ако имате алергия към някой от компонентите. Медикаментът не се препоръчва в случаи на алкохолно отравяне.

Не е подходящ за пациенти с тежки белодробни или чернодробни заболявания.

Повишено внимание се изисква, ако медикаментът е предписан на пациенти в старческа възраст, със сърдечни смущения, при миастения гравис, сънна апнея, при изразена депресия или склонност към суицид.

Избягвайте РИВОТРИЛ при бременност или кърмене.

Не се препоръчва шофиране, ако се лекувате с РИВОТРИЛ, тъй като медикаментът може да причини влошена концентрация, слабост или замайване.

Взаимодействие с други медикаменти

РИВОТРИЛ усилва действието на някои медикаменти, поради които съвместяването им в обща терапия с този продукт следва да се прецени и балансира внимателно. Трябва да се отбележи съвместяването с медикаменти, които потискат централната нервна система, успокоителни и приспивателни, лечение на депресии и гърчове, на алергии или хрема. Подобен усилващ ефект може да има при паралелен прием с наркотици или болкоуспокояващи.

Усреднена цена в аптеките – 2.50 лв за опаковка от 50 таблетки х 0.5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *