Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето конкурента на средиземноморската диета!

Потомци на викингите свалят бързо и здравословно излишните килограми с конкурент на средиземноморската диета

През 2010 г. ЮНЕСКО призна средиземноморската диета за „световно достояние“ заради нейния доказано благоприятен ефект върху здравето. Потомците на викингите се заеха да докажат, че скандинавската диета е дори по-ефективна, особено за тези, които искат да намалят бързо без риск за здравето своето тегло.

Скандинавска „нордическа“ диета с много риба
Скандинавска „нордическа“ диета с много риба

За последната новост в диетичното хранене информира Health.com. Скандинавската „нордическа“ диета предлага бърз и лесен начин за стопяване на излишните килограми. Едно 12-годишно изследване установява, че следвайки напътствията на старите викинги в здравословното хранене, продължителността на живота може да се увеличи с около 10 години.

На провеждания тези дни в Барселона ежегоден конгрес на Европейската асоциация на кардиолозите датски учени представиха любопитни резултати от своето изследване. Когато хората с наднормено тегло започнат да контролират менюто си, те могат да свалят със скандинавката диета 4,7 – 5 килограма, срещу средно 1,5 кг. при обикновено препоръчваните варианти на диета.

Специалистите от университета в Копенхаген отбелязват дълготрайния ефект от промяната в храненето, която има неоспорима полза за здравето. Наблюдението обхваща датски граждани с наднормено тегло, които са подлагани на обстоен преглед през 6 месеца. При тях рисковият фактор е високото кръвно и учените отбелязват трайно понижение с 5-10 единици на систоличното налягане за шест месеца, без използване на медикаменти.

Скандинавската диета включва големи количества зеленчуци. диви горски плодове и ядки. Консумацията на червено месо (говеждо, свинско, агнешко и др.) се намалява. Разликата със средиземноморската е в рибата, която е по-големи количества – основно сладководните видове. Типичните ястия от „нордическата“ кухня са например печена треска с целина, щука на скара с младо зеле или пържено филе от треска. Препоръчваната от потомците на викингите скандинавска диета се смята за доста успешeн конкурен на средиземноморската при сваляне на излишните килограми с ръжен хляб, овесени ядки, кореноплодни зеленчуци и разнообразни рибени блюда.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *