Промяната хем лекува, хем предизвиква стрес

Човек не може да знае предварително дали промяната ще му се отрази добре или зле

промяна Мисли си, че с някаква промяна всичко ще се оправи. Казва си:“ Всичко ще се подреди, като сменя работата, като завърша образованието си, като наема друго жилище, като се пенсионирам. “ За жалост дори това да стане, положението си остава лошо. Все изникват проблеми, които смачкват, но обстоятелствата са други. Вместо опити да се променят външните фактори и да станат идеални, трябва да се овладеят вътрешните. Тогава човек вече не е зависим от случващото се извън него. Той отсява за какво да се ядосва и кое да му мине покрай ушите.

Дълбокото дишане – при скандали

Йога, медитация и всички методи на релакс започват с упражнение за насочване на вниманието навътре. Когато го прави, човек трябва да се изолира от света и за малко да остави всички грижи. Най-добрият начин за това и за създаване на връзка между ума и сърцето е да се направят няколко дълбоки вдишвания. Те стимулират парасимпатиковата система и леко накланят везната към физиологичната „спирачка“ на стреса. За най-силен ефект вниманието трябва да следва дъха при издишването. Прави се пауза и следващото вдишване идва само. Това е прост и лесен метод. Помага при уплаха и пробождания в сърцето. Ако се прави за по 10-15 секунди, стабилизира сърдечния ритъм.

Вторият етап е да се насочи вниманието към сърцето и човек да си представи, че диша през него. Диша се бавно, дълбоко и си представяш как всяка порция въздух го достига. Например, че доставяш кислород и сърцето се къпе в него, а с издишването се изхвърлят отпадъци от тялото.

Оценете статията
Оценка 0 от 0 гласували

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разглеждайки този уебсайт, вие се съгласявате с използването на бисквитки.