Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спират обилното потене с инжекции

Изпотяването е естествен физиологичен процес, чрез който се поддържа нормална телесна температура

потене При някои хора то е по-обилно и се нарича хиперхидроза. Една от причините за нея е дисфункция на онази част от нервната система, която адаптира тялото към променящата се температура и влажност на околната среда. В 30-50% от случаите проблемът е наследствен. Той се проявява най-често в пубертетната възраст. Изпотяването засяга предимно дланите и стъпалата, подмишничните ямки, челото.

Срещу потенето от полза са всякакви водни процедури – студени обтривания, контрастен душ с по-следващ масаж, топли бани с хвойнов екстракт или морска сол. Предпочитайте широки дрехи от естествени материи (памук, лен). Не обувайте всеки ден едни и същи обувки, а ги сменяйте. От време на време ги обтривайте отвътре със спирт. Когато е възможно, ходете боси.

Добър ефект имат бани за краката и ръцете с черен чай, калиев перманганат, отвара от дъбови кори или жълт кантарион. Пазарът предлага и различни дезодоранти, антимикробни пудри и други продукти, които потискат потенето.

Могат да се използват и медикаменти, но само след консултация с лекар. Много от тях имат странично действие и не се препоръчват за продължителен прием.

През последните години се прилага инжектиране на ботулинов токсин с много ниска концентрация в областите на обилно потене. Веднага след процедурата човек може да се върне към ежедневните си дейности, а ефектът на ботулиновия токсин се проявява в рамките на 7-14 дни. Потенето постепенно намалява и спира. Недостатъкът на тази интервенция е, че въздействието й трае от три до шест месеца. Годишно тя не бива да се провежда повече от два-три пъти, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *