Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 причини да се усмихваме, подкрепени научно!

Никой не обича да се усмихва насила, когато няма настроение за това! Но пък науката ни казва да се усмихваме…

Оказва се, че има много невероятни ползи, когато просто хората се хилят постоянно. Така че – кажете зееелеее!

1. Усмихването намалява напрежението

Тежък ден по време на работа? Усмихнете се! Така активирате освобождаването на невропептиди, които премахват стреса и ви помагат да се отпуснете. В един експеримент участниците в изследването били подложени на серия от стрес-индуциращи дейности, докато държат пръчици в устата си, които формират неутрален израз, пресилена усмивка или истинска усмивка. Въпреки че истински усмихващите се, в крайна сметка, са били най-спокойни по време на стресовата активност, тези с принудителните усмивки също са посрещнали спокойно стреса. Докато тези с неутралните изрази са повишили доста нивото на адреналин и сърцебиене.

2. Усмихването ви помага да живеете по-дълго

Щяхте ли да се усмихвате повече, ако ви кажем, че животът ви зависи от това? Точно така! Като се усмихвате повече можете да добавите към живота си най-малко седем години, казват изследователите.

3. Усмихването подобрява социалния ви живот

Околните харесват усмихнатите хора – те са добри и красиви. Изследванията са установили, че усмивката ви дава предимство при оценка на околните, като увеличава доверието към вас.

4. Усмихването ви прави привлекателни

Ако една жена в заведение иска да привлече погледи към себе си тя прави контакт с очите си към мъжа. Това го приближава към нея до 20%. Когато тя добавя усмивка, това приближава мъжа към нея с до 60%. Усмивката прави един мъж да изглежда по-мъжествен.

5. Усмихването е заразно

Усмихнете се и целият свят ще се усмихне с вас … Е, всъщност само половината свят, според учените. Те са установили, че малко над 50 процента от хората отговарят на усмивката с усмивка. Животът на много хора е тежък и затова е така.

 

 

Ако искате да сте щастливи, не правете така!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *