ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

6 правила за очистване на организма

Достатъчно е да спазвате тези шест правила постоянно, за да не позволите натрупването на токсини в организма.

voda-otslabvane-jena-fitnes-106075-500x334Първото е елементарно, отбелязват от kp.ru: започвайте деня с чаша хладка вода с лимон. Киселината стимулира отделянето на жлъчни сокове, черният дроб се “включва” и храносмилателната система се задейства. Такова начало на деня съдейства за бързо изхвърляне на всякакви шлаки от организма. Ако обаче имате повишена киселинност на стомашните сокове, този метод е рисков.

2. Постарайте се да намалите сладкото. Бързите въглехидрати повишават стойностите на кръвната захар и объркват обмяната на веществата. Никой не ви кара изобщо да се откажете от сладкото – но колкото по-малко е то, толкова по-добре. 25 грама на ден изглежда невъзможно, а всъщност е напълно постижимо.

3. Повече движения! Спортът, домашната утринна гимнастика и дори само ходенето пеш активират кръвообращението, подкрепят ви да преодолявате стреса, укрепват костите. Хората, които редовно се натоварват физически, по принцип се освобождават по-бързо от токсините в сравнение с други, водещи уседнал живот.

4. Ходете на сауна, ако здравето ви позволява това. Полезното загряване подобрява кръвообращението и насърчава изхвърлянето на токсини и шлаки. Не забравяйте, че в сауната следва да си набавяте течности, най-добре билков чай без захар. Оптималното е да посещавате сауната веднъж седмично за 15 минути. Ако обаче имате проблеми със сърцето или кръвното налягане – това не е за вас.

5. Правете обтривания на тялото с влажна кърпа. Това активира процеса на детоксикация и закалява кожата. Ако се заемете с обтривания вкъщи – можете да имате двойна полза. При подготовката на кърпата за процедурите добавете във водата утайка от кафе и малко зехтин: кафените частици ще действат като пилинг, а зехтинът ще подхранва и омекчава кожата.

6. Поглезете се с масаж! Дори най-щадящият релакс-масаж съдейства за активиране на кръвообращението. Това подобрява състоянието на съдовете и кожата и насърчава по-бързото изхвърляне на токсини и шлаки. Най-добри резултати се получават при масаж с билки и етерични масла.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *