Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Музиката на Моцарт стимулира мозъка

Най-полезна за здравето и красотата се оказва музиката на Моцарт

моцарт Доказват го множество проучвания. Въздействието й зависи от музиканта и, разбира се, от слушателя. Творби на Моцарт се препоръчват за сваляне на стрес, за ефективно учене, срещу главоболие, след студентска сесия, нощна смяна или екстремна ситуация.

В края на XX в. неврологът Фран Роше от университета на щата Уисконсин открива, че под звуците на Соната за 2 пиана на Моцарт студентите се справят по-добре на изпити.

Учените още спорят дали това е следствие от създалото се добро настроение, или се дължи на по-дълбоки физиологични процеси. Роше упорства и установява, че музиката на Моцарт стимулира производството на различни видове белтъчини, които подобряват паметта и заострят вниманието.

Моцарт въздейства и на животните. Под звуците му кравите дават повече мляко.

Действието на музиката зависи и от инструмента. Звукът на кларнета влияе добре на кръвообращението и жлъчката, струнните -на сърдечносъдовата система, а флейтата – на бронхите и черния дроб. Арфата е полезна за белите дробове, саксофонът – за бъбреците, а ударните стимулират гръбнака. Излиза, че за всеки орган си има инструмент, пише „Здраве без лекарства“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *