ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето коя е истинската причина за аутизма!

Американски учени стигнаха до ново обяснение на причините за аутизма. Те са открили, че жертвите на това отклонение имат твърде голямо количество мозъчни синапси.

autizmМозъчният синапс е особен тип междуклетъчен контакт между неврон и клетка-мишена. Чрез синапсите в мозъка се осъществяват най-важните връзки между невроните, без което не бихме могли да живеем нормално. Прекалено голямото количество такива връзки обаче може да затрудни нормалните мозъчни функции с процеси, присъщи на третата възраст, обясняват от medikforum.ru. При тази възрастова група всъщност повечето от половината синапси се изгубват. При децата подобно явление е причина за проявата на аутизъм, твърдят учени от Колумбийския университет.

Новият поглед към темата може да се окаже важна крачка към разбирането на това твърде широко разпространено разстройство на развитието. Теоретично – това дава предпоставки и за нови лечебни методи при деца-аутисти. Опитите с мишки, генетично модифицирани в посока аутистични симптоми, показват високата ефективност на популярния медикамент рапамицин. Обикновено той се използва при пациенти с присадени органи и гарантира потискане на реакциите на отхвърляне. При редовно приложение на рапамицин аутистичните прояви на лабораторните гризачи са били сведени до минимум.

Въпросната теза позволява на науката да развива различен от познатите видове терапии на аутизма – чрез редуциране количеството на мозъчните синапси. Традиционно се смята, че причина за развитието на аутизма е цяла комбинация от генетични и външни фактори, оказващи въздействие върху мозъка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *