Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Аутизъм

Оплаквания

Аутизмът се забелязва още през първата годи­на от живота. Детето не контактува със свое­то обкръжение, например отсъствува зрителен контакт, потребност от телесен контакт, говорното развитие е нарушено или изобщо лип­сва. Вместо това се развиват много своеволия: упоритост в определени ритуали, непрекъсна­то повтарящи се движения, занимания винаги с едни и същи предмети.

Причини

Предполага се мозъчно увреждане, вродено или развило се през най-първия период от живота. То вероятно води до това децата да не могат да правят разлика между предмети и хора.

Риск от заболяване

Момчетата се разболяват по-често от момиче­тата.

Възможни последици и усложнения

Аутизмът се проявява в различна степен.: някои деца са с под средната интелигентност и през целия си живот имат нужда от особени грижи. При целенасочена подкрепа нормалните или с над средната интелигентност деца могат да водят самостоятелен живот, когато станат възрастни.

В редки случаи в напреднала възраст към аутизма се прибавя и някоя психоза.

Профилактика

Не е възможна.

Необходимост от лекарска помощ

При съмнение за аутизъм.

Самолечение

Не е възможно.

Лечение

Родителите и децата имат нужда поведенско-терапевтични грижи. С говорна терапия би трябвало да се започне колкото е възможно по-рано.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *