БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Кале – кейл или къдраво зеле облекчава артрита! И още…

Кале (Kale), познато още като грюнкол или къдраво зеле, е растение от вида Brassica oleracea, към който принадлежат още брюкселско зеле, броколи, карфиол.

Този зеленчук осигурява дневна доза на витамините С и А повече от портокала и поддържа здравето на костите с витамин К и повече калций от една чаша мляко. Той е добър източник на омега-3 мастни киселини, което означава, че една диета, която включва кале ще помогне да се преборите със стреса. Същите тези мастни киселини, заедно с кверцетина, който се съдържа в къдравото зеле – кале, облекчават възпаленията и болките в ставите, предизвикани от ревматизъм или артрит.

Кале трябва да се готви на пара, защото се свързва по-лесно с жлъчните киселини и резултатът е понижаване на нивата на холестерола.

Изследвания показват, че калето понижава риска от заболяване от рак поне за пет от видовете му. Тези видове включват рак на пикочния мехур, гърдата, дебелото черво, яйчниците и простатата. Изотиоцианатите (ITCs), изработени от глюкозинолатите в него играят основна роля в постигането на тези негови свойства за понижаване на риска.

Къдравото зеле е признато в способността му да осигурява цялостна подкрепа за детоксикация на организма. Ново изследване показва, че ITCs направени от глюкозинолатите в него помага за регулирането на детоксикацията на генетично ниво.

Учените вече могат да идентифицират над 45 различни флавоноиди в къдравото зеле – кале. В този списък влизат кемпферол и кверцетин. Това съчетание на антиоксиданти, които са съществени противовъзпалителни, дават на това зеле водеща роля в хранителната верига по отношение на подпомагане на тялото ни за справяне с болестите.

 

 

Зелена диета за стройна фигура и добро здраве

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Кале – кейл или къдраво зеле облекчава артрита! И още…

  1. Емилия Атанасова каза:

    Кейл не е кале, нито къдраво зеле, а е листно зеле! Моля, не подвеждайте хората с грешна информация!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *