ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Инжекция лекува сърдечна недостатъчност

Разработена е революционна методика за лечение на сърдечна недостатъчност, при която една инжекция може да направи излишно присаждането на сърце

В Imperial College – Лондон започват клинични изпитания с доброволци по най-новия метод за лечение на сърдечна недостатъчност чрез обикновена инжекция, а не чрез сложна хирургическа интервенция. Британските специалисти обещават чрез тези инжекции да отпадне необходимостта от особено рискованата трансплантация на сърце.

Инжекция лекува сърдечна недостатъчност
Инжекция лекува сърдечна недостатъчност

Учените са синтезирали лабораторен ген, който стимулира изработването на ключов протеин, необходим за самостоятелно възстановяване на сърдечния мускул. Според авторите на методиката, инжекциите могат да станат идеалната алтернатива на трансплантация на сърце.

Протеинът SERCA2a се произвежда в клетките на сърдечната тъкан и играе важна роля за правилното съкращаване на сърдечните мускули. Чрез инжекция гените се доставят в сърдечни клетки, с помощта на абсолютно безвреден изкуствено създаден вирус, който се разпространява само в сърцето и помага за възстановяване на повредените мускули.

Лабораторни проучванията са показали, че този метод дава добри резултати при животни, а сега подбрани доброволци получават първите инжекции.

Ако методиката се окаже успешна, инжекцията може да направи излишни тежките и рисковани операции при пациенти със сърдечна недостатъчност, а също и трансплантация на сърце за такива болни – а щом сърцето самостоятелно може да се излекува, това е шанс за хиляди и дори милиони хора по света, пише medikforum.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *